1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Tek çocuğunu kaybeden baba konuştu
Erzurum'da Tek çocuğunu kaybeden baba konuştu

Erzurum'da Tek çocuğunu kaybeden baba konuştu

Çarparak ölümüne neden olan T.D. (66) serbest kaldı. Tek çocuğunu toprağa veren acılı baba Ahmet Cellat ise (31), “Acı insanın içini yakıyormuş. Gözümüzden sakınıyorduk. En doğru kararı devletim verir” dedi.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum’da 5 yaşındaki Alparslan Cellat’ı sitenin bahçesinde oynarken aracıyla çarparak ölümüne neden olan T.D. (66) serbest kaldı. Tek çocuğunu toprağa veren acılı baba Ahmet Cellat ise (31), “Acı insanın içini yakıyormuş. Gözümüzden sakınıyorduk. En doğru kararı devletim verir” dedi.

tek-cocugunu-kaybeden-baba-konustu-2446-webp.webp

Kaza, geçtiğimiz 24 Haziran günü Yakutiye ilçesi Rabiaana Mahallesi'nde meydana geldi. Sitenin otoparkından çıkan T.D. (66) yönetimindeki 07 ERZ 878 plakalı otomobil, bahçede oyun oynayan Betül-Ahmet Cellat çiftinin oğulları Alparslan Cellat ile arkadaşı Eymen A.Y.'ye (7) çarptı. Aracın altında kalan Alparslan Cellat hayatını kaybederken, Eymen A.Y. ise ayağından yaralandı.

Serbest kaldı

Erzurum Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından Alparslan Cellat, Abdurrahman Gazi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Polis ekipleri tarafından 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan gözaltına alınan sürücü T.D. ise emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlının serbest kalmasına ilişkin konuşan baba Cellat, “En doğru kararı devletimin vereceğinden hiç şüphem yok inşallah. Şimdi acımı yaşıyorum, yasımı tutuyorum. Sonra gereken ne ise yapacağım” dedi.

‘Gözümüzden sakınıyorduk’

Alparslan Cellat'ın babası Ahmet Cellat, elim olay sonrası Pusula’ya konuştu.  Oğlunun üzüntüsünü yaşadığını anlatan Cellat, "Alparslan, tek çocuğumdu. Gözümüzden sakınıyorduk. Annesinin ve bizim bütün umudumuz onun üzerineydi. Bir de ailenin tek çocuğu, tek torunu olması aşırı şekilde bizi ona bağlı kılıyordu. Olay günü iş çıkışından sonra Evrensel Hafızlar Derneği var, o dernekte hafızların şuurlu ve tam donanımlı bir şekilde yetişmelerine gayret ediyorduk. Onların yanındaydım. Derslere giriyorduk. Derslerden sonra üst üste telefon gelince şüphelendim. İçime bir şey doğdu. Hemen aracıma binip olay yerine doğru gittim. Gidince zaten bütün ekipler oradaydı. Ben de metanetle beklemek zorundaydım” diye konuştu.

 ‘Garaj çıkışı, karşı tarafı görecek şekilde yapılmalı’

Yetkililere çağrıda bulunan Cellat, şunları söyledi: " Çocuğumuz gitti, geri gelmeyecek. Bunu biliyoruz ama cennete gittiğinden hiç şüphemiz yok. Keşke bu acıyı yaşamasaydık. Yalnız her şey sebeplere dahildir. Bu sebeplerin de önüne geçmek icap eder. Garaj çıkışlarının, özellikle yetkililere rica ediyorum, daha böyle bir karşı tarafı görebilecek şekilde yapmalarını önemle rica ediyorum. Rampa değil de düz olursa, inşallah yavrularımızın başına bir daha böyle bir felaket, böyle bir acı gelmez. En azından sebebi, bu olmaz diye düşünüyoruz.”

Manolya BULUT -Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.