1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da telefon dolandırıcları yakalandı
Erzurum'da telefon dolandırıcları yakalandı

Erzurum'da telefon dolandırıcları yakalandı

Erzurum’da, telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 8 kişiyi 3 milyon lira dolandıran 13 şüpheliden 9’u yakalandı, Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, internet üzerinden dolandırıcılık yapan 9 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, araç satış ilanlarını kopyalayarak sahte ilanlar oluşturduğu ve bu yolla vatandaşları dolandırdığı belirlendi.

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, dolandırıcılık faaliyetlerinin tespiti ve yeni mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla çalışma başlatıldı. Şüphelilerin, araç satışı yapmak isteyen vatandaşların ilanlarını internet sitelerinden kopyalayarak sahte ilanlar verdiği, vatandaşları noterde buluşturup satış bedelini kendi hesaplarına aktarmalarını sağladığı, ayrıca "Polis-Savcı" rolüyle vatandaşları arayıp adlarına sahte altın bozdurulduğunu ve operasyon yapılacağını söyleyerek korku ve panik yarattığı, bu yöntemle verdikleri iban hesaplarına para yatırttıkları tespit edildi. Gelen paraların kripto hesaplara transfer edilerek izinin kaybettirilmeye çalışıldığı anlaşıldı.

EŞ ZAMANLI ŞAFAK OPERASYONU DÜZENLENDİ

 

Bu yöntemle 8 vatandaşı dolandırarak 3 milyon TL'den fazla haksız kazanç elde eden şüphelilere yönelik, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde, Mersin, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa ve İzmir'de eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi. Operasyona, Erzurum İstihbarat Şube Müdürlüğünün desteğiyle Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri katıldı ve 13 ekip, 78 personel görev aldı.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Şüpheliler M.C.A. (26), E.A. (22), A.C.Ö. (23), Y.K. (48), M.E. (19), K.Ç. (40), A.Y. (30), M.E. (18) ve M.A. (33) olmak üzere toplam 9 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda dolandırıcılık olaylarında kullanıldığı anlaşılan 22 cep telefonu, banka dekontları ve dijital materyaller ele geçirildi.
Gözaltına alınan şüpheliler, Erzurum Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından adli mercilere sevk edildi ve yapılan işlemlerin ardından 6 kişi tutuklandı.

Ayşe Nur ERDOĞDU Ayşe Nur ERDOĞDU/ Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.