1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da terör propagandasına gözaltı: 2 Tutuklama
Erzurum'da terör propagandasına gözaltı: 2 Tutuklama

Erzurum'da terör propagandasına gözaltı: 2 Tutuklama

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen şüphelilere yönelik düzenlene operasyonda 6 kişi gözaltına alındı, 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından koordineli olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Yapılan incelemelerde, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı belirlenen şüpheliler 22 ve 25 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

Operasyonlarda, M.Y., Y.K., R.S., S.Ç., S.T. ve K.Ş. isimli şahıslar yakalanarak emniyete götürüldü. S.T. ve K.Ş. sorgularının ardından serbest bırakılırken, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen M.Y. ve Y.K. hakkında adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı tedbirleri uygulandı. R.S. ve S.Ç. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ali Kaya/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.