1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da Umutlar tükenmedi! Kaybolan bebeği 50 kişilik ekip arıyor
Erzurum'da Umutlar tükenmedi! Kaybolan bebeği 50 kişilik ekip arıyor

Erzurum'da Umutlar tükenmedi! Kaybolan bebeği 50 kişilik ekip arıyor

Anne olay yerinden kilometrelerce uzakta cansız bedenine ulaşılırken, 8 aylık bebek için, 50 kişiden oluşan kurtarma ekibi, arama çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum'da şiddetli yağışların tetiklediği heyelan, içinde 1'i bebek, 5 Suriye uyruklu kişinin bulunduğu hafif ticari bir aracı Tortum Çayı'na sürükledi. Araçtaki 3 kişi kendi çabalarıyla kurtulurken, anne ve bebeği akıntıya kapıldı. Anne olay yerinden kilometrelerce uzakta cansız bedenine ulaşılırken, 8 aylık bebek için, 50 kişiden oluşan kurtarma ekibi, arama çalışmalarını sürdürüyor.

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Pehlivanlı Mahallesi'nde meydana gelen olayda, plakası belirlenemeyen araç, sağanak yağışların ardından meydana gelen heyelanla Erzurum-Artvin kara yolu kenarından geçen Tortum Çayı'na sürüklendi. Araçtaki 3 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmayı başardı. İhbar üzerine olay yerine AFAD'a bağlı dalgıç ekipler ve diğer kurtarma ekipleri sevk edildi.

Arama çalışmaları sürüyor

Kurtarma ekipleri, annenin cansız bedenini olay yerinden 6 kilometre uzakta buldu. Tortum Çayı'na yuvarlanan hafif ticari araç, olay yerine getirilen vinç yardımıyla sudan çıkarıldı. Ancak 8 aylık bebeği arama çalışmaları halen sürüyor. Erzurum, Tokat, Sivas AFAD ekipleri, Erzurum ve Van Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin arama kurtarma ekiplerinden oluşan yaklaşık 50 kişi, bebeği bulmak için yoğun çaba harcıyor. Ekipler, sağanak nedeniyle debisi yükselen çayda her noktayı titizlikle kontrol ediyor.

Valilikten sarı kodlu uyarı

Erzurum Valiliği, Tortum ilçesi ile Aşkale, Pazaryolu, İspir, Uzundere, Narman, Olur, Oltu, Pasinler, Horasan ve Köprüköy ilçelerinde devam eden sağanak yağışlar nedeniyle vatandaşları uyardı. Valilik, Erzurum'un kuzey ve doğusunda ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Valilik açıklamasında, bugün öğle saatlerinden itibaren Erzurum'un kuzeyi ve doğusu için sarı kod uyarısı verildiği, vatandaşların ve ilgili birimlerin tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

Ayşe Nur ERDOĞDU Ayşe Nur ERDOĞDU/ Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.