1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'da unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor
Erzurum'da unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor

Erzurum'da unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor

Erzurum’da toplu taşıma araçlarında unutulan eşyalar Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan kayıp eşya bürosunda sahiplerini bekliyor. Son olarak otobüste bulunan ‘proje ödevi’ dikkat çekti.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum’da belediye otobüslerini kullanan vatandaşların unuttuğu telefon, kol saati, alyans, nüfus cüzdanı, araba ve ev anahtarları bulunduğu bini aşkın eşya, sahiplerini bekliyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, belediye otobüslerinde unutulan her türlü eşyayı sahibine ulaştırmak için muhafaza altına alıyor. Yakın zamanda bulunan eşyalar arasında ‘proje ödevinin’ olması ise şaşırttı.

Kayıp eşya bürosunda yok yok…

Belediye otobüslerinde unutulan eşyalar arasında çok sayıda cep telefonu, nüfus cüzdanı, ehliyet, anahtar, çanta, giyim eşyası ve kol saatleri bulunuyor. Gerek duyarlı vatandaşların bizzat getirdikleri, gerekse otobüs şoförlerinin ulaştırdıkları eşyalar teslim alma tutanağı ile kayıt altına alınıyor.

Kayıp eşyaların arasında, ilginç şeyler de dikkat çekiyor. Alkometreden tıraş makinesine, takma tırnaktan diplomalara, ankesörlü telefondan ev ödevine kadar bir sürü sahipsiz eşya bulunuyor. Diğer yandan binlerce liralık değerinde altın saat, kolye, yüzük ve küpe de sahiplerini bekliyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı kayıp eşya sorumluları, kendilerine ulaşan kayıp eşyaları tutanakla teslim alıyor. Eşyalar gerekli işlemler için müracaat bölümüne alınarak, kendilerine ulaşmaları halinde bazı sorular sonrasında teslim ediliyor. Giysiler ise  3 ay süreyle bekletildikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin hayır çarşısına bağışlanıyor. Diğer eşyalar ise 5 yıl bekletildikten sonra ihale ile satışa çıkarılıyor.

 

Melek Ahıskalı/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.