1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurumlu acılı aile çocuklarını arıyor: 14 yıldır bulunamadılar
Erzurumlu acılı aile çocuklarını arıyor: 14 yıldır bulunamadılar

Erzurumlu acılı aile çocuklarını arıyor: 14 yıldır bulunamadılar

Erzurum’un Tekman ilçesi Toptepe Köyü’nde 16 Mayıs 2010 tarihinde kaybolan Ayşe Sümbül ve Fazilet Yaşar isimli 7 yaşlarındaki iki kız çocuğu aradan geçen 14 yıla rağmen hala bulunamadı.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum, Tekman ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Toptepe Köyü’nde 16 Mayıs 2010 tarihinde Ayşe Sümbül ve Fazilet Yaşar isimli iki kuzen, evlerinin evinde oyun oynarken kayboldu. O tarihte 7 yaşında olan kız çocuklarının kaybolduğunu akşam saatlerinde fark eden aileler, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Jandarma ve polis ekiplerinin bölgede günlerce yaptığı arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı. Aileler, çocuklarının kaçırıldığına inanıyor.

14 yıldır kayıplar

Aradan geçen 14 yılın ardından iki kuzenin izine rastlanamadı. Yıllardır kızları aramaktan vazgeçmediklerini belirten Fazilet Yaşar’ın babası Akif Yaşar, “Öğlen vakitleriydi ailece yemek yedikten sonra dışarı çıktım. Sonra yağmur bastırdı, akşam saatlerinde ise kızların kaybolduğunu fark ettik. Hemen jandarma ekiplerine haber verdik. Bir ay boyunca hem havadan hem de karadan yapılan aramalardan sonuç çıkmadı.  O tarihte yağmurun ardından oluşan sele kapılmış olsalar ikisinden birini muhakkak bulurduk. Dalgıç ekipler sulak alanları kontrol etti ama iki çocuktan hiçbir ize rastlanmadı” dedi.

Kızını köye gelen birinin kaçırdığını iddia eden acılı baba Yaşar, “O gün köye gelen tek yabancı araç vardı. Yıllardır kızımın peşindeyim, ömrümün sonuna kadar da aramaktan vazgeçmeyeceğim” diye konuştu.

Kaçırıldıklarına inanıyorum

Çobanlık yapan Ayşe Sümbül’ün babası Nesip Sümbül ise akşam eve geldiğinde olayı öğrendiğini belirterek, “ Gün boyu arazide sürüyü otlattım. Akşam saatlerinde hayvanları ahıra getirdikten sonra eşim Ayşe’nin kaybolduğunu söyledi. Hemen güvenlik güçlerini aradık, köye gelen ekipler haftalarca arama yaptı ama bulunamadı. Çocuğumun kaçırıldığını düşünüyorum.  İkindi saatlerinde köye gelen bir seyyar çeyiz satıcısından şüpheleniyorum. Köyümüze 3 kilometre uzaklıkta komşu Dalsöğüt Köyü’nde araçta iki çocuğu görenler var” diye konuştu.  

Ali Kaya/  Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.