1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurumlu Çelik şehit babasının mezarına gitmek istiyor
Erzurumlu Çelik şehit babasının mezarına gitmek istiyor

Erzurumlu Çelik şehit babasının mezarına gitmek istiyor

Kore Savaşı’nda şehit olan ve mezarı 74 yıldır Güney Kore’de bulunan Erzurumlu Mustafa Çelik’in oğlu Mehmet Çelik, şehit babasının hasretiyle yaşıyor.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum’a bağlı Olur ilçesinin Eğlek Mahallesi’nde 1929’da dünyaya gelen Mustafa Çelik, 21 yaşında Mersin’de vatani görevini yaparken 47’nci Piyade Alay Komutanlığı tarafından birliğiyle beraber İskenderun limanından gemiyle Kore’ye gönderildi. Erzurumlu Mustafa Çelik, Kore Savaşı Kunuri Muharebesi’nde 29 Kasım 1950 tarihinde şehit düştü. Çelik’in naaşı Güney Kore’de bulunan Pusan Birleşmiş Milletler Şehitliği’ne defnedildi. 

Babası şehit düştüğünde 2 yaşında olan Mehmet Çelik (76) babasının kabrini, Güney Kore’nin desteğiyle 2003, 2004, 2010 ve 2017 yıllarında sadece 4 kere ziyaret edebildi. Şehit babasının kabrine maddi imkânsızlıktan dolayı 7 yıldır gidemeyen oğul Mehmet Çelik, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’den yardım istedi.

‘İçimde özlem var’

Her zaman babasına karşı içinde bir özlem olduğunu vurgulayan Mehmet Çelik, “Ben iki yaşındayken babam Kore’de şehit düşmüş. Ben ise babamın kabrine 54 sene sonra Güney Kore’nin desteğiyle gidebildim” dedi.

‘Valimizden destek istiyorum’

Babasının mezarına bir kez daha gitmek için Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’den yardım isteyen Çelik, “2003, 2004, 2010 ve 2017 yıllarında babamın kabrine Güney Kore’nin desteğiyle gittim. Bu yıl ölüm yıldönümünde de tekrar gitmek istiyorum ama imkânım yok. Babamın mezarı burnumda tütüyor” diye konuştu.

 

Ali Kaya/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.