1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurumlu minibüsçü yine yollarda: Herşeyi eksik ama!
Erzurumlu minibüsçü yine yollarda: Herşeyi eksik ama!

Erzurumlu minibüsçü yine yollarda: Herşeyi eksik ama!

Erzurum’da durağa yaklaştığı sırada kapısını erken açtığı minibüsten yolcunun düşmesine neden olan sürücü, M.E.K’nin yetersiz ehliyet ve yetki belgesiz şekilde muayenesiz araçla trafiğe çıktığı tespit edilmişti.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum’da durağa yaklaştığı sırada kapısını erken açtığı minibüsten yolcunun düşmesine neden olan sürücü, M.E.K’nin yetersiz ehliyet ve yetki belgesiz şekilde muayenesiz araçla trafiğe çıktığı tespit edilmişti. Trafik polislerinin 27 bin 77 lira ceza uyguladığı sürücü, bir gün sonra aynı araçla trafiğe çıktı. Kameralara yakalanan şoförün pişkinliği ise pes dedirtti.

Olay geçtiğimiz Perşembe günü saat 10.00 sıralarında Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Gez Mahallesi’nde meydana gelmişti. Şoför M.E.K., kullandığı Yunusemre Mahallesi güzergahında seyreden yolcu minibüsünün kapısını durağa yaklaşırken erken açtı. Araç henüz durmadan minibüsten inmeye kalkan yolcu Hacer T. (53) dengesini kaybederek yola düşmüştü.

Ölümden dönen kadının yolcu minibüsünden düştüğü anlar bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Olay yerinde durmadan devam M.E.K., polislere, “Biliyorsunuz bizde süre çok önemli. Yolcularımı hemen gidecekleri yere bırakıp buraya geldim. Çok üzgünüm, durağa yaklaştığım sırada kapıyı açtım ama hızlı değildim" demişti.

M.E.K.’nin yapılan soruşturmasında aracın trafik muayenesinin yapılmadığı, minibüs kullanmak için yeterli ehliyeti olmadığı ve yetki belgesiz araç kullandığı tespit edilmişti. Hakkında toplamda 27 bin 77 lira ceza kesilen şoför M.E.K., uslanmadı.

Bir de kırmızı ışıkta geçti

Şoförün bir gün sonra aynı araçla Yunusemre güzergâhında trafiğe çıktığı kameralara yansıdı.  Kayıt altına alınan o anlarda şoförün hiçbir şey olmamış gibi yeniden yolcu alıp bindirdiği görüldü. Şoför M.E.K., kendisine yöneltilen “Sizin trafikte olmanız doğru mu? Aracınız muayenesiz, ehliyetiniz yetersiz ve yetki belgeniz yok” sorusuna ise pişkinlikle “Doğru, ne olmuş ki?” cevabını verdi.

Öte yandan Pusula Muhabirinin sorularına sinirlenen şoför M.E.K, bir anda aracını hızla sürerek yaya yolundan kırmızı ışıkta geçti. Hiçbir kural tanımayan sürücünün umursamaz tavrı kameralar tarafından kayıt altına alındı.  

Manolya Bulut-Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum