1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erzurumspor FK: Trendzor 1.lig!
Erzurumspor FK: Trendzor 1.lig!

Erzurumspor FK: Trendzor 1.lig!

‘Kurtlar sofrası’nı andıran Trendyol 1.ligde 7’nci sıradaki takım ile 16’ncı takım arasında ki puan farkının sadece 3 olması, aslında ne denli zorlu bir lig olduğunu ortaya koyuyor.

A+A-

Gazete Güncel-Pendik maçı hazırlıklarına başlayan ve dünü çift antrenmanla geçiren Erzurumspor FK’nın 5 galibiyet 3 mağlubiyet ile zirvede yeraldığı 1.ligde Malatya hariç, hiçbir maçta favori takımının olmaması, maçları daha izlenir kılıyor, ilgi odağı haline getiriyor.

Pendik maçı izin dün çift antrenmanla start alan Erzurumspor FK’nın da mücadele ettiği Trendyol 1.lig, hiç önceki yıllara benzemeyen bir lig oluyor. 9’uncu haftasına girilirken 7’nci sıra ile 16’ncı sıra arasında sadece 3 puanlık bir farkın bulunduğu 1.ligde günün sonunda görülüyor ki zorlu bir lig ve kimin ne olacağı hiç belli değil. Malatya takımı hariç, hiç kimse oynanmayan maç öncesi skor tahmininde bulunamadığı gibi, çıkan neticeye de sürpriz gözü ile bakmıyor. Umulan ile bulunan neticelerin sıklıkla yaşandığı bir lig de oldu Trendyol 1.lig. Kurtşar sofrasını da andıran tabloda kopmaların ne zaman olacağı da ayrıca merak konusu. Özellikle sezona iddialı giren Sakaryaspor’un ligin dibinde yeralması, mütevazi kadrosuyla başta Erzurumspor FK olmak üzere Manisaspor gibi takımların da zirvede bulunması, farklı bir lig yaşadığımızı ortaya koyuyor. Ankaragücü ve Gençlerbirliği de 8’nci hafta itibariyle ligde beklediğini bulamayan takımlar olurken, 4 mağlubiyet almasına rağmen 4 galibiyet alması, dikkat çeken gelişmeler oldu. 0 puanda bulunan Yeni Malatyaspor henüz puan alamayan tek takım olma özelliğini taşıyor.

Kopma henüz yok!

Son 3 maçta galip gelemeyen bir takım da zirve hesabı yapan İstanbulspor’du. Evinde oynadığı 3 maçta da mağlup olan Pendikspor da dikkat çeken takımlardan. Iğdır son maçlarında galibiyet ile tanışmazken, Amed de iddialı takımlardan olmasına rağmen puan cetvelinde arzu etmediği sıralamada. Kocaeli, ligde 4 kart ile en fazla kırmızı kart görmesine rağmen en istikrarlı takımlardan biri olarak dururken, bu hafta evinde oynayacağı Ümraniyespor karşısında favori olduğu da tartışılır. 8’nci hafta itibariyle bir çok takımda hocalar ile de yollar ayrılırken, artık 2 haftada bir hoca ayrılıklarının yaşanacağı bir lig de dönüştü bu lig. Evinde oynadığı 4 maçı da kazanan, 4 deplasmandan sadece 1 galibiyet çıkararak 15 puanla ilk 3 basamakta olan Erzurum, işte bu denli zorlu ve zorlu olduğu kadar, çelişkiler yumağı da olan bir ligde üst sıralarda kalma mücadelesinin sürekli içinde olacak.

Vedat REFAYELİ/PUSULA Gazetesi 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.