1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erzurumspor FK: Yeni Lider 'Kutlu' olsun
Erzurumspor FK: Yeni Lider 'Kutlu' olsun

Erzurumspor FK: Yeni Lider 'Kutlu' olsun

Erzurumspor FK, Keçiörengücü’nün her iki yarıda attığı gollerle 4-0 yenerek 10’ncu haftanın averajla yeni lideri oldu.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurumspor FK, liderlik parolası ile evinde karşılaştığı Keçiörengücü’nü her iki yarıda attığı gollerle 4-0 yenerek 10’ncu hafta averajla liderlik koltuğuna oturdu. Ayberk Demirbaş, Egemen Savran ve Ramazan Avdaş’ın yönettiği karşılaşma tamamen ev sahibi Erzurum’un üstünlüğü ile sürdü. 7. Dakikada Guram Giorbelidze ile 1-0 öne geçen Dadaşlar, ilk yarıda bitime 2 dakika kala Yakup Kırtay ile 2-0 öne geçti. İlk yarı bu sonuçla tamamlanırken, 2. yarıda 64 ve 81.dakikalarda Eren Tozlu’nun penaltı vuruşları ile fark 4-0 oldu ve maç da bu skorla sona erdi. 16 olan puanını 19’a çıkaran mavi-beyazlılar, 10’ncu haftanın averajla lideri oldu. Guram Giorbelidze ile Yakup bu sezon ilk gollerine imza atarken, 2 gol atan Eren Tozlu’nun 100’ler kulübüne girmesi için 1 gol kaldı.

 

 

Maçtan dakikalar:
7. dakikada Erzurumspor FK atağında Orhan’ın sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği uzun topa sert vuran Giorbelidze topu ağlarla buluşturdu. 1-0
14. dakikada Erzurumspor FK’da Eren’in savunma arkasına pasıyla topla buluşan Mamba kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi fakat gol ofsayta takıldı.
36. dakikada Erzurumspor FK’da Tonio Teklic zarif hareketlerle rakibinden sıyrıldı, sert şutunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
43. dakikada Erzurumspor FK’da Orhan Ovacıklının serbest vuruşta pasını gönderdiği Odise Roshi’nin güzel ortasına iyi yükselen Yakup Kırtay kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 2-0

 

 

İkinci yarı
49. dakikada Erzurumspor FK’da Eren Tozlu ceza sahası içinde şutunu çekti. Meşin yuvarlak kalecinin müdahalesiyle kornere çıktı.
53. dakikada Teklic ceza sahası içinde ara pasını buluşturduğu Mamba’nın kaleci ile karşı karşıya çektiği şut,u kaleci kornere çeldi.
63. dakikada Odise Roshi ceza sahası içinde aldığı darbe ile yerde kaldı ve hakem Ayberk Demirbaş penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topla kaleciyi farklı köşelere gönderen Eren Tozlu farkı üçe taşıdı. 3-0
82. dakikada Furkan Özhan ceza sahası içinde aldığı darbe ile kendini yerde buldu ve hakem VAR’a giderek ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topla kaleciyi farklı köşelere gönderen Eren Tozlu farkı dörde yükseltti. 4-0
Maç bu skorla tamamlandı.

 

 

ERZURUMSPOR FK:
 Ataberk, Yakup Kırtay, Eren Tozlu, Mamba(Furkan Özhan dk. 75), Giorbelidze, Odise Roshi(Süleyman Koç dk.86), Mustafa Yumlu, Gıovannı Crociata(Sefa Akgün dk.75), Azubuike, Orhan Ovacıklı(Gökhan Akkan dk.86), Teklıc(Özgür Sert dk.86)
Teknik Direktör: Hakan Kutlu

 

 

ANKARA KEÇİÖRENGÜCÜ: Metin Uçar, Erkam Develi, Abazaj (M. Dembele dk.46), Ali Dere, Camara(Orhan Nahırcı dk. 46),Hilmi Şengül, Oğuzhan Ayaydın, Kaan Yıldız(Yılmaz Basravi dk.75), Roy Coulker, Mame Diouf(Görkem Bitin dk.89), Alıou Traore(Recep Taşbakır dk.46)
Teknik Direktör: Ersan Parlatan
Maçın Karnesi:
Stad: Kazım Karabekir Stadyumu
Hakemler: Ayberk Demirbaş, Egemen Savran, Ramazan Ufuk Avdaş
Goller: Giorbelidze (dk.7), Yakup Kırtay (dk.43), Eren Tozlu(dk.63) (dk. 82) Erzurumspor FK
Sarı Kart: Orhan Nahırcı (dk. 90+1)

 

Vedat Refayeli / PUSULA GAZETESİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.