1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Erzurumspor'a hizmet etmiş o isimlerin hatırası yaşatılacak
Erzurumspor'a hizmet etmiş o isimlerin hatırası yaşatılacak

Erzurumspor'a hizmet etmiş o isimlerin hatırası yaşatılacak

Amatör Spor Haftası nedeniyle düzenlenen kutlamalarda Sporculara Vefa Duvarı’nın açılışı yapıldı. Erzurum’a ve Erzurumspor’a hizmet etmiş isimlerin resimleri 3 Temmuz Stadyumu’nun duvarlarına resmedildi.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum’da Amatör Spor Haftası Kutlamaları kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurumspor’un destekleriyle 27 amatör kulübe malzeme desteği yapıldı. Kutlamaların ardından Erzurum’a ve Erzurumspor’a hizmet etmiş 10 ismin resimlere 3 Temmuz Stadyumu’nun duvarına Palandöken Gençlik Merkezi Eğitmenleri Nur Arfat, Emrah Özer ve Ümit Koç tarafından resmedildi. Tuncer Çakmur, Burhanettin Sever, Rahmi Dadalı gibi isimlerin resmedildiği duvar çok beğenildi.

Yaklaşık on gündür Vefa duvarı efsanelerin portreleri adlı proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Palandöken Gençlik Merkezi Eğitmenleri Nur Arfat, “Bu projemizle gerek sporcu gerekse idareci olarak Erzurumspor camiasına hizmetler vermiş ve hayatını kaybetmiş futbolcularımız anısına her birinin portrelerini fil şeridinin içine resmettik. Bu sayede Erzurum’un efsanelerine duyduğu vefayı göstermişi olduk. Emeği geçen müdürlerimize teşekkür ederiz” dedi.

3 Temmuz Stadyumunda gerçekleştirilen kutlamalara Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Erzurum Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Selahattin Çodur, Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal, Tortumspor Başkanı Cüneyt Kishalı, kulüp başkanları, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalarda Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur ve Erzurum Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Selahattin Çodur birer konuşma yaptı.

‘Gençlere destek vermenin heyecanını yaşıyoruz’

Spora, özellikle de futbola büyük katkılar sunacak, yarının A takımında top koşturacak gençlerimizi yetiştirmenin ve onlara destek vermenin gurur ve heyecanını yaşadıklarını vurgulayan Sekmen, “Her meslekte olduğu gibi sporda da altyapı çok önemli. Nasıl ki bir mesleğe başlarken önce çırak, sonra kalfa, ardından usta olunuyorsa, sporda da altyapı çok önemlidir. Bu şehirde, spora ve futbola ilgi duyan gençlerimizi eğitmek, yeteneklerini tespit etmek istiyoruz. Başarılı olan gençlerimizi daha üst takımlara hazırlıklı hale getirelim. Ancak bu süreç genelde amatör ligler ve kulüplerin fedakârlıklarıyla yürür. Bugün burada 27 takıma Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak, Erzurumspor olarak malzeme desteği veriyoruz. Eşofman ve forma desteğimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca burada bir vefa duvarı yapıldı. Sporumuza katkı sağlayan, gönül vermiş büyüklerimizin isimleri bu duvarda yer aldı. Önemli olan bu hizmet eden insanları unutmamak ve hatırlamaktır ”diye konuştu.

Konuşmaların ardından 3 kız çocuğu karate gösterisi yaptı ve bedensel engelli bir sporcu top sektirme şovuyla katılımcıların gözlerinin pasını sildi. Ardından Vefa Duvarı’nın açılışı yapıldı.

Ali Kaya/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.