1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum'un Tabyaları dergiye kapak oldu
Erzurum'un Tabyaları dergiye kapak oldu

Erzurum'un Tabyaları dergiye kapak oldu

VAKANÜVİST Dergisi, 54. sayısıyla okuyucularıyla buluştu. Derginin son sayısının dosya konusu: Erzurum Tabyaları oldu.

A+A-

Gazete Güncel- Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi'nin yayın organı olan Vakanüvist dergisi, 54. sayısıyla tarihin derinliklerine ışık tutmaya devam ediyor. Yaklaşık 10 yıldır düzenli olarak yayınlanan dergi, her sayısında farklı bir tarihi konuyu ele alarak okuyucularına geniş bir perspektif sunuyor. Bu ayın dosya konusu ise Erzurum’un askeri tarihinde hayati öneme sahip olan Erzurum Tabyaları.

Derginin genel yayın yönetmeni, tarih öğretmeni, araştırmacı yazar Taner Özdemir ve editör Ömer Kavaklı liderliğinde hazırlanan bu sayıda, Erzurum Tabyaları’nın Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerindeki stratejik rolü derinlemesine inceleniyor. Erzurum’daki bu savunma yapılarının askeri ve mimari açıdan taşıdığı önem, şehir savunmasındaki rolü ve 93 Harbi’ndeki kahramanca direnişe katkıları gibi başlıklar derginin merkezinde yer alıyor.

Bu sayının hazırlanmasında önemli bir katkı sağlayan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’ye, editör Ömer Kavaklı ve ekibi tarafından özel bir teşekkür iletildi. Tabyaları gündeme taşıyan Vali Çiftçi’nin Erzurum Tabyaları'nın korunması ve yaşatılması konusundaki girişimleri, bu önemli mirasın gelecek nesillere aktarılmasına büyük katkı sağladığı belirtilen araştırmada Erzurum Tabyaları'nın restorasyonu ve tanıtımı konusunda gösterdiği hassasiyet, şehrin kültürel ve tarihi değerlerinin korunmasında önemli bir rol oynadığı  vurgulandı.

Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine tarih bilincini aşılayan Vakanüvist, sadece öğrencilere değil, akademisyenler ve tarih meraklılarına da önemli bir kaynak sunmaya devam ediyor. Erzurum Tabyaları’nın askeri tarihteki önemi ve günümüze kadar ulaşan mirasıyla ilgili yapılan çalışmalar, tarih severler için derinlemesine incelendi.

Her sayısında olduğu gibi, Vakanüvist bu sayısında da geçmişle bugün arasında bir köprü kurarak, okurlarına tarih bilinci kazandırmayı hedefliyor. Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi'nin yayın organı olan dergi, Erzurum Tabyaları gibi önemli bir konuyu ele alarak ülkemizin askeri ve kültürel mirasına katkıda bulunmayı sürdürüyor.

Melek Ahıskalı/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.