1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. FETÖ'ye 16 ilde 'KISKAÇ' operasyonu: 73 gözaltı
FETÖ'ye 16 ilde 'KISKAÇ' operasyonu: 73 gözaltı

FETÖ'ye 16 ilde 'KISKAÇ' operasyonu: 73 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik son 4 gündür devam eden "KISKAÇ-23" operasyonlarında 73 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

A+A-

Gazete Güncel- İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, 16 ilde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik son 4 gündür devam eden Kıskaç-23 Operasyonlarında 73 şüphelinin yakalandığını açıkladı.


Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Ankara, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırşehir, Kütahya, Mersin, Malatya, Rize, Samsun ve Sivas'ta FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik Kıskaç-23 Operasyonları düzenlenmiştir. Operasyonlar sonucu 73 şüpheli yakalanmıştır. 


Operasyonlarda şüphelilerin, örgütün sözde “emniyet mahrem yapılanması ve güncel yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları, münferit sınav soruşturmaları kapsamında sınav öncesinde soruların kendilerine verildiğine dair haklarında beyan bulduğu, mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıkları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün kripto haberleşme programı olan “ByLock” kullanıcısı oldukları ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edilmiştir. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.