1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Galibiyete rağmen Montella'ya eleştiri: Acilen düzeltmesi lazım
Galibiyete rağmen Montella'ya eleştiri: Acilen düzeltmesi lazım

Galibiyete rağmen Montella'ya eleştiri: Acilen düzeltmesi lazım

A Milli Futbol Takımımız Çekya engelini aşarak yoluna son 16 turunda devam etmeye hak kazandı. Karşılaşmanın ardından spor yazarları mücadeleye dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

A+A-

Gazete Güncel- 2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu son maçında Çekya'yı Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun'un golleriyle 2-1 mağlup eden A Milli Futbol Takımımız adını son 16 turuna yazdırdı.

Karşılaşmanın yankıları sürerken spor yazarlarından mücadeleye dair dikkat çeken yorumlar geldi.

İŞTE O YAZILAR...

 

 

"ZORU BAŞARMAYI SEVİYORUZ" (Bilal Meşe/Milliyet)

"ZORU BAŞARMAYI SEVİYORUZ" (Bilal Meşe/Milliyet)

"75’te Kerem ile birlikte sahaya giren Cenk, diken üstünde olduğumuz anlarda 90+4’te mükemmel bir gol attı, ay- yıldızlı ekibimizi 16’ya taşıdı. İşte biz buyuz arkadaş... Şartlar ne olursa olsun, zoru başarmayı seviyoruz. Helal olsun alın terinize, yüreğinize, seviyoruz sizleri, yolunuz açık şansınız bol olsun. Durmak yok, yola devam, yeni hedef Avusturya! Bu arada seni de seviyoruz Montella, düşman değiliz asla..."

"DURMAK YOK YOLA DEVAM" (Zeki Uzundurukan/Sabah)

"DURMAK YOK YOLA DEVAM" (Zeki Uzundurukan/Sabah)

"Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun'un ayaklarına sağlık. Milli Takımımızla gurur duyuyorum. Barış Alper'in potansiyelini gördük. Ferdi Kadıoğlu'nu Allah nazardan saklasın. Çok çok iyiydi.. Bizim böyle mutluluklara çok ihtiyacımız var. 85 milyon bu galibiyeti kutladı. Çok stres yaşadık, ömrümüzden birkaç yıl gitti, özellikle dünkü maçın 2. yarısında... Ama her şeye rağmen Çekya'nın fişini çektik ve gruptan çıkmak çok güzel! Tebrikler Bizim Çocuklar! Durmak yok yola devam!"

"SAVAŞTIK VE KAZANDIK" (İlker Yağcıoğlu/Takvim)

"SAVAŞTIK VE KAZANDIK" (İlker Yağcıoğlu/Takvim)

"Şimdi rakibimiz Avusturya... Bu takıma destek vermemiz gerekiyor. Oyuncularımız iyi savaştı ve kazanmayı başardı. Düşünün ki bu çocuklar tüm ülkenin sorumluluğu omuzlarına almış durumda. Evet milli takımımızın eksikleri var ama şimdi birlik olma zamanı. Tüm taraftarlarımızla her zamanki gibi Avusturya maçında da birlik olmamız gerekiyor."

"ÇEYREK FİNALE ÇIKARIZ" (Reha Kapsal/Sabah)

"ÇEYREK FİNALE ÇIKARIZ" (Reha Kapsal/Sabah)

"Montella'nın özellikle forvetsiz seçimi 4/6/0, Arda ve Hakan'la bunu tercih etmesi topun bizim ayağınızda kalmasını sağladı. İlk yarı çok coşkulu değildik ve net gol pozisyonumuz da yoktu ama ikinci yarıya çok iyi başladık rakibe baskımızı hissettirdik. Kaptanımız Hakan'ın mükemmel vuruşu sayesinde öne geçtik. Bu ara Barış'ın getirdiği topu boş kaleye Arda atsa 2-0 olur ve maçı bitirirdik. Ama olmadı. Yediğimiz erken golle de rakibi karşılaşmaya ortak ettik. Orta saha merkezden İsmail ve Salih'in çıkması bu alandaki savunma direncimizi azalttı. Arda ile Kenan değişikliği doğru ama geç kalındı. Cenk doğru bir tercihti. Bu galibiyet anamızın ak sütü gibi helal. Şimdi rakip Avusturya. İyi hazırlanırsak onları da geçer ve çeyrek finale çıkarız. Neden olmasın?"

"ÖNEMLİ BİR BAŞARI" (Ömer Üründül/Sabah)

"ÖNEMLİ BİR BAŞARI" (Ömer Üründül/Sabah)

"Çok önemli bir galibiyet alarak bir üst tura çıktık. Bu bana göre önemli bir başarıdır. Tabii ki 75 dakika 1 kişi fazla oynadık. Buna rağmen ancak son dakikada rahat edebildik ama sonunda başardık. Montella'nın oyuncu değişiklikleri doğruydu. Arda Güler beklentilerin altında kaldı. Barış Alper ikinci yarı oyunu çeviren oyuncumuz oldu. Ben en çok rakibin yüksek toplarında müthiş bir savaş veren Samet Akaydın'ı beğendim."

"ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK" (Ercan Güven/Milliyet)

"Gürcistan karşısında şansı deneyimleyip, Portekiz ile hatalarımızla yüzleştikten sonra Çekya maçında kapasitemizi anladık ve alnımızın akıyla çıktık gruptan. Turnuva böyle bir şey zaten. Her maç ayrı bir serüven. Futbolun yoğunlaştırılmış hali. Bundan sonrası daha da çılgın. Dayanan ayakta kalır. Şimdilik dimdik duruyoruz. Kazandık ama sorunları da biliyoruz."

"DEĞİŞİKLİKLERLE ETKİLİ OLDUK" (Oktay Derelioğlu/Takvim)

"Mert Günok'un yumruklaması gereken bir pozisyonda yediğimiz golle maçı enterasan bir hale soktuk. Sonrasında Çekya'nın gol aramak için hücuma çıktığı anlardan birinde Cenk Tosun maçı bitiren isim oldu. Montella'nın forvetsiz oyununu acilen düzeltmesi lazım. Zaten Cenk Tosun'un forvete, Barış Alper'in kanada geçmesinden sonra çok efektif oynadık. Genele baktığımızda son 16 turuna zor olsa da kalmayı başardık. Oyuncuları tebrik etmek gerekiyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.