1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Hastane arazine apartman dikilecek!
Hastane arazine apartman dikilecek!

Hastane arazine apartman dikilecek!

Sevda Güneş, Pusula'da yazdı

A+A-

Erzurum’un Palandöken ilçesinde Milli Savunma Bakanlığı tarafından 1993 yılında sahra hastanesi olarak yapılan, ardından Atatürk Üniversitesi’ne devredilerek Aziziye Araştırma Hastanesi olarak hizmet veren hastanenin arazisi satıldı…  

***

Atatürk Üniversitesi’nin boşaltılmasının ardından 2011 yılında tekrar hazineye devredilen devasa yapı, yıllarca atıl bekletilerek uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline gelmişti. Yıkıldıktan sonra bir yılda enkazı ancak kaldırılan arazinin önemli bölümü Özelleştirme İdaresi tarafından ihaleye çıkarıldı.

Arazinin 6. 534.79 metre karesi 72 milyon Türk Lirası karşılığında en yüksel bedeli veren Asel Gayrimenkul Ticaret A.Ş’ye satıldı. Karar Resmi Gazetede yayınlandı.

Arazisinin ihaleye çıkarılma başlığı ise konut ve ticari aks…

İhaleyi alan firma, 1 emsal üzerinden orada konut ve konut altlarına ticari işyerleri yapabilecek.

Firmaya diyecek sözüm yok ama şu kentti planlayanlara itirazım var!

Kenttin yüzük kaşı gibi arazileri neden yalnızca gelir kapısı olarak görülüyor?

O araziye vatandaşların nefes alacağı, sosyal donatıların olacağı ya da turizme kazandırılacağı bir proje yapılamaz mıydı?

Kenttin her yanı zaten konut. Tarım arazileri talan edildi, üzerlerine koca koca binalar inşaa ediliyor. Her gün bir yerler imara açılırken, şehir betonlaşırken o arazi Erzurumluların hizmetine sunulamaz mıydı?

Gelecek kuşaklara bırakacağımız ne kaldı? Şehrin mal varlığı şu ya da bu şekilde yok edilirken, hepimiz ellerimiz bağrımızda izliyoruz!

Depreme dayanıksız olduğu için yıkılan o hastanenin arazisine şimdi 5 ila 8 katlı binalar inşaa edilecek. Yanı başında Köşk Mahallesindeki yapılar da yaşlı ve yıkılacak. Her yer betona boğulacak.

Koca arazi heba edildi, Erzurumlu oturup seyretti!

Sırada Palandöken ve Mareşal Çakmak Hastanelerinin arazileri var. Bakalım bu araziler hangi gruplar arasında pay edilip ranta çevrilecek!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.