1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. İletişim Fakültesi 'Yeşil Kampüs' ödülü aldı
İletişim Fakültesi 'Yeşil Kampüs' ödülü aldı

İletişim Fakültesi 'Yeşil Kampüs' ödülü aldı

Çevre bilinci ile yeşil, iklim dostu bir kampüs yerleşkesi oluşturma hedefiyle bu yolda emin adımlarla ilerleyen Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi ‘Yeşil Kampüs’ ödülü aldı.

A+A-

Gazete Güncel- Yeni akademik yıl öncesinde hazırlıklarına hız kesmeden devam eden Atatürk Üniversitesi sürdürülebilir, yeşil ve iklim dostu bir kampüs yerleşkesi oluşturma hedefiyle iç ve dış mekânlarda yaptıkları çalışmalar ile dikkat çekiyor.

Bu kapsamda İletişim Fakültesi üniversitenin en temiz ve yeşil kampüsü olarak seçildi. Fakülte çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını yürüten personelin özverili çalışmalarının ürünü olarak 2024 ‘Yeşil Kampüs Ödülü’ ile ödüllendirildi.

Yeşil Kampüs Nedir?

Yeşil Kampüs; çevre, ekoloji ve gezegenin korunması, kaynakların sürekliliği, nesiller arası çevresel kaynaklara erişim ehliyeti hususunda adalet, çocukların eğitim hakkı gibi konuları kapsamına alan çok yönlü bir proje olarak biliniyor. Yeşil Kampüs, doğanın azami ölçüde korunması ve sürdürülebilir kaynakların desteklenmesinin öneminin günden güne arttığı günümüz dünyasında Atatürk Üniversitesi sınırları içerisinde teşvik edilip benimsenen bir harekettir. Yeşil Kampüs misyonu kapsamında üniversite idaresi, personeli ve öğrencilerinin çevre konularına karşı duyarlılıklarını artırmak ve farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır.

Şeyma TAHİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.