İmplant tedavisinde Allon4 dönemi
Allon4 tedavisi dişsiz hastalara özel açılarla yerleştirilen 4 adet implant üzerine aynı gün sabit protez yapılabilme imkanı sunan bir tedavi yöntemi.
Erzurum Güncel- Aşırı sinüs sarkıklığı ya da ileri derecede kemik kaybı oluşmuş hastalarda, Allon4 tedavisiyle birlikte sinüs yükseltme veya kemik tozu ilavesi gibi ileri cerrahi işlemlere gerek kalmadan implant uygulanabiliyor. Böylece tedavi süreci daha da kısalmakta ve ilave cerrahi işlem uygulanmadığı için işlem sonrası süreç daha rahat geçmektedir. İmplantların uygulandığı gün hastaya sabit protez takılabilir. Kullanılan implant sayısı, geleneksel implant tedavisine göre daha az olacağından tedavi maliyeti de düşmektedir. Hareketli protez kullanamayan, bulantı refleksi olan hastalar için ideal bir tedavi yöntemidir. Tedavi planlanan hastaya detaylı klinik muayene ve bilgisayarlı tomografi ile radyolojik muayene yapılması gerekiyor. Tedaviye uygun görülen hastaya planlamaya uygun şekilde 4 adet implant yerleştirilir. Aynı gün implantların üzerine geçici sabit protez yerleştirilir. İmplantların kemikle kaynaşmasını takiben, yaklaşık 3 ay sonra, daimi protez yapılır. Bu işlemler lokal anestezi altında yapılabilmektedir ancak ileri derecede dişhekimi korkusu olan hastalara sedasyon ya da genel anestezi altında da uygulanabilir.
Allon4 tedavisi kimlere uygulanabilir?
İmplant operasyonunu engelleyecek sistemik bir hastalığı olmayan, yeterli kemik hacmine sahip ve sabit protez kullanmak isteyen tam dişsiz (hiç dişi olmayan) herkese Allon4 tedavisi uygulanabilir.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.