1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İnternet reklamı 3'üncü sırada
İnternet reklamı 3'üncü sırada

İnternet reklamı 3'üncü sırada

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GYİAD) "Genç Patronlar ile Sohbetler" söyleşisinin konuğu oldu. Teknolojinin belirleyici olma özelliğinin günden güne arttığına vurgu yapan Doğan, in

A+A-

Erzurum Güncel- Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GYİAD) "Genç Patronlar ile Sohbetler" söyleşisinin konuğu oldu. Boyner, Avan Garde Otel'de düzenlenen söyleşide genç yöneticilere tecrübelerini aktardı. 

Boyner, Avan Garde Otel'de düzenlenen söyleşide genç yöneticilere tecrübelerini aktardı. Konuşmasında, yüzyılın değişmeyen tek gerçeğinin değişim olduğunu dile getiren Boyner, "Değişim baş döndürücü derecede hızlı. 30 yıl çok kısa bir süre. 30 yılda dünyanın en büyük şirketi 5 kere değişti. Bunların dışında devler ligine çıkıp sonra kaybolan bir sürü şirket var. çünkü bu yüzyılın değişmeyen gerçeği baş döndürücü hızda bir değişim ve değişimin altında yatan yıkıcı teknolojiler. Farkında olmadan yeni modeller, yeni teknolojiler gelip bizim dev zannettiklerimizi yok edebiliyor" dedi.

"İNTERNET REKLAM GELİRLERİ TüRKİYE'DE 3'üncü SIRADA"

Kapitalizmin sorgulandığı, 50 yıllık dikta rejimlerinin yıkıldığı, yıkılmaz zannedilenlerin var olma savaşı vermeye başladığına dikkat çeken Boyner, "845 milyon Facebook kullanıcısı var. 1 milyar PC var. İnternet reklam gelirleri birçok ülkede gazete reklam gelirlerini geçti. Türkiye'de 3'üncü büyük mecra oldu. ABD'de e-ticaret toplam perakendenin yüzde 11'ine ulaştı" dedi. 

HANZADE DOĞAN BOYNER "YüZYILIN TEK GERçEĞİ DEĞİŞİM" / WEB TV

"GİRİŞİMCİLİK BİR KAFA YAPISI"

Teknolojiden etkilenmemenin mümkün olmadığına vurgu yapan Boyner, şirketlerin artık farklı alanlara yatırım yaptıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Google bir iletişim şirketi. Fakat araba sektörüne yatırım yapıyor, Microsoft bir yazılım şirketi ama cihaz üreticisi olmak istiyor. Artık sınırlar kalın değil ince, net değil bulanık, iş modelleri kalıcı değil değişken. Bizim neslimizin önündeki en büyük iddia bu değişime nasıl ayak uyduracağımız. Benim için olmazsa olmaz kavram yaratıcılık, kalıpların dışına çıkabilmek, tetikte olmak, esnek olmak ve girişimci ruh. Artık şirketler girişimci olmak zorunda. Girişimcilik genelde kendi işini kuran bireyler için kullanılır. Ancak ben bunun biraz geride kaldığını düşünüyorum. Girişimcilik bir kafa yapısı, ruh, karakter, kültür, büyük düşünebilme ve hayallere sınır koymamak, risk alabilmek ve işine tutkuyla bağlı olmak... Bu kavramlar yeni yüzyıldaki şirketlerin bulundurması gereken kavramlar. Eğer yönetici olduğumuz şirkette bu girişimciliği yakalayabilirsek teknoloji devriminden doğan büyük fırsatları sürdürülebilir büyümeye çeviririz, aksi takdirde dalgalarda yok oluruz."

"YENİ TİCARET KANUNU NET DEĞİL"

Boyner'in konuşmasının ardından toplantının soru-cevap kımına geçildi. Bu bölümde Boyner'e yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında bir soru yöneltildi. Boyner soruyu şöyle cevaplandırdı: "Benim gördüğüm kadarıyla yeni Türk Ticaret Kanunu çok net değil. üzerinde biraz daha çalışılacak diye düşünüyorum. Ama inşallah, kanun tam netleştikten sonrada uygulanır. çünkü bir kanun varsa uygulanması gerekiyor. İnşallah uygulanmasının çok zor olduğu yerler için yeterince zaman verilir, adapta edilmesi için... Ya da o taraflarda bazı değişiklikler yapılır diye ümit ediyoruz."

"DOĞAN GRUBU MEDYADA OPERASYONUNU TAMAMLADI"

Hanzade Doğan Boyner, bir soru üzerine Doğan Grubu'nun 2010 yılında aldığı bir kararla medya sektöründe küçülmeye gittiğini ve bazı kurumları elden çıkardığını belirterek, bugün itibariyle bu operasyonun tamamlandığını bildirdi.

Boyner, grubun özellikle enerji başta olmak üzere, inşaat sektörünün gelişmesiyle birlikte ev dekorasyonu, mobilya sektörü ve perakendeye odaklandıklarını sözlerine ekledi.

Gecenin sonunda GYİAD tarafından Boyner'e bir teşekkür plaketi takdim edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.