İran'daki İnsan Hakları İhlalleri İçin 1 Senedir Yürüyor
İsveç'te yaşayan İran uyruklu Kamran Ghaderi, İran'daki rejimi protesto etmek amacıyla 1 yıldır yürüyerek, 10 bin kilometre yol kat edip Erzurum'a geldi
Erzurum Güncelİsveç'te yaşayan İran uyruklu Kamran Ghaderi, İran'daki rejimi protesto etmek amacıyla 1 yıldır yürüyerek, 10 bin kilometre yol kat edip Erzurum'a geldi.
Erzurum-Tortum karayolunda yürüyüşüne devam eden 47 yaşındaki Ghaderi, 33 yıl önce İran'da yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ailesiyle İsveç'e göç etti.
İsveç'te yaşayan Ghaderi, burada öğretmen olarak görev yapmaya başladı.
Ghadari, İsveç'te yaşamasına rağmen ülkesindeki rejimi ve insan hakları ihlallerini protesto etmek amacıyla üç tekerlekli el arabasına astığı İran krallığını simgeleyen bayrakla yola çıktı.
Yürüyüşe çıktığından beri 10 bin kilometre yol kat eden Ghaderi, İsveç'ten sonra Polonya, Almanya, Slovakya, Macaristan, Slovenya, İtalya, Yunanistan'dan geçerek Türkiye'ye geldi.
Edirne'den yurda giriş yapan Ghaderi, İstanbul, Ankara, Konya, Sivas ve Erzincan'ın ardından Erzurum'a ulaştı.
Ghaderi, el arabasına Pers bayrağının yanı sıra Türk bayrağı da asarak Kırgızistan, Ermenistan, Azerbaycan ve son olarak ülkesi İran'a gitmeyi hedefliyor.
Kamran Ghaderi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 yıldır yollarda olduğunu söyledi.
İran'daki insan hakları ihlallerine dikkati çekmek amacıyla yola çıktığını belirten Ghaderi, "İsveç'ten yola çıktım ve bir çok ülkeyi geçerek Türkiye'ye geldim. 10 bin kilometre yol kat ettim. İran'daki insan hakları ihlallerini protesto etmek için yürüyorum. Çünkü İran'da insan hakları yok." dedi.
Ghaderi, yürüyüşü sırasında yollarda herhangi bir problem yaşamadığını ifade ederek, "Genellikle çadırda kalıyorum ve bazen bir günde otelde yıkanmak için kalıyorum. İki büyük çocuğum var, ailemin hepsi İsveç'te onun için ben de orada kalıyorum. Türkiye'den sonra Kırgızistan, Ermenistan, Azerbaycan ve en son da İran'a gideceğim." diye konuştu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.