1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. İstanbul- Erzurum Kültür Buluşması 17-20 Ekim'de gerçekleşecek
İstanbul- Erzurum Kültür Buluşması 17-20 Ekim'de gerçekleşecek

İstanbul- Erzurum Kültür Buluşması 17-20 Ekim'de gerçekleşecek

ERKON (Erzurum Konfederasyonu) İstanbul Yenikapı’da 17-20 Ekim 2024 tarihleri arasında Erzurum Kültür Buluşması düzenleniyor. Erzurum’un kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı etkinlik, tüm İstanbulluları ve Erzurumluları buluşturmayı hedefliyor.

A+A-

 Gazete Güncel -ERKON (Erzurum Konfederasyonu) İstanbul Yenikapı’da 17-20 Ekim 2024 tarihleri arasında Erzurum Kültür Buluşması düzenleniyor. Erzurum’un kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı  etkinlik, tüm İstanbulluları ve Erzurumluları buluşturmayı hedefliyor.

 

Açılış programı 19 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 15:00’te başlayacak ve dört gün boyunca Erzurum’un tarihi, sanatı, gastronomisi ve spor etkinlikleri misafirlere sunulacak. Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenlenecek buluşmada, Erzurum’un simgesi olan tarihi mekanlar ve doğa sporları da etkinliklerde yer alacak.

"EV SAHİBİ SİZSİNİZ"

ERKON Genel Başkanı Ali Murat Alatepe yaptığı açıklamada, “Erzurum kültürünü ve misafirperverliğini İstanbul’a taşıyacağımız bu buluşmada sizleri de aramızda görmekten onur duyarız” ifadeleriyle katılım çağrısında bulundu.

"ERZURUM KÜLTÜRÜ GENİŞ KİTLELERLE BULUŞACAK"

ERKON Genel Sekreteri ve Erzurum Günleri Komisyon Başkanı Halil Karapınar ise etkinlik boyunca Erzurum’un yöresel lezzetleri, halk oyunları, el sanatlarının tanıtım stantları aracılığı ile katılımcılarla buluşacağını belirtti.

 

Karapınar, "Etkinlik sürecinde ayrıca kayak sporu ve kış turizmi ile ünlü Palandöken’in tanıtımları da yapılacak. Erzurum’un kış sporları mirası ve zengin tarihine dair sergiler de ziyaretçileri bekliyor. Bu önemli buluşma, İstanbul’da yaşayan Erzurumluları bir araya getirmekle kalmayacak, Erzurum kültürünü daha geniş kitlelere tanıtacak bir platform olacak." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.