1. HABERLER

  2. SPOR

  3. İstatistiklere göre karar vermem
İstatistiklere göre karar vermem

İstatistiklere göre karar vermem

“Hocalar bazı kararlar almak zorunda. İstatistiklere bakarak almıyoruz o kararları. O zaman hocanın burada işi yok. Geleceğe yönelik bir oyuncuyu kadronuza katarken, bazı dengeleri gözetmeniz gerekiyor...”

A+A-

Gazete Güncel- A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Polonya ile oynanacak son hazırlık maçı öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi. İtalyan çalıştırıcı, şunları söyledi: "Futbolcularımızın hepsi oynayacak kapasitede. Sadece 11 futbolcuyla bütün maçları oynayacağınız bir futbol kalmadı. 5 değişiklik hakkınız var. Planlarınızı yaparken 16 futbolcu üzerinden yapmanız gerekiyor. EURO 2024'e sayılı günler kala bazı oyuncularımızın dinlenmesi gerekiyor. Kimseyi yormaya gerek yok. Polonya maçının kadrosunda bir karışım olacak. Bazıları memnun olmayacak ama başka da bir seçeneğimiz yok.

BAZI DENGELERİ GÖZETMELİSİNİZ

Ayrılan oyuncuları seçerken çok zorlandım. Hocalar bazı kararlar almak zorunda. İstatistiklere bakarak almıyoruz o kararları, o zaman hocanın burada işi yok. Geleceğe yönelik bir oyuncuyu kadronuza katarken, bazı dengeleri gözetmeniz gerekiyor. Doğru özelliklerin bir karışımını yapmak zorundayız. Genç oyuncuları kadroya kattığımızda denge bozuluyor mu, bu önemli. Bazı oyuncularımızın sosyal medya paylaşımlarını gördüm ve benim hoşuma gitti. Bayrağa olan bağlılıklarını ilettiler. İleriki dönemde bu oyuncular şans bulacaklar.

ARDA SAĞ TARAFTA RAHAT OYNAR

İngiltere'de Grealish, Sterling, Rashford gibi isimler kadroya alınmadı. Sadece istatistiklere bakılsaydı bu isimler alınırdı. İtalya'da da aynı şekilde bir durum var. Ben genelde geçmişe değil şimdiye ve geleceğe bakarım. Hazırlanırken de 'full' konsantrasyonla hazırlandık. Birlikte zaman geçirdikçe bir aile olduk ve bu duyguyu sahaya yansıtacağız. Arda Güler, iki pozisyonu da oynayabilecek bir futbolcumuz. Son zamanlarda genelde sağ kanat oynadı. Bizim oyun sistemimize göre kanatlarımızın çok fazla geriye gelmelerini istemiyoruz ve çok fazla koşturmuyoruz. O pozisyonda rahatça oynayabileceğini düşünüyorum."

AKŞAM SPOR

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.