1. HABERLER

  2. GENEL

  3. KÖFTECİYİ KÖFTELEDİLER
KÖFTECİYİ KÖFTELEDİLER

KÖFTECİYİ KÖFTELEDİLER

Erdal Güzel yazdı...

A+A-

Cumhuriyet öncesinde İstanbul’un içme suyu işleri, verilen imtiyazlar ile yabancı şirketler tarafından yapılmaktaydı. O yıllarda ülkede, rüşvet, irtikâp almış başını gidiyordu.

İşte bu dönemlerde tetikçilik yapan bir gazeteci, yabancı şirketin kapısını çalar ve kendisine menfaat sağlamalarını ister. Yabancı şirket yöneticileri böyle bir yaklaşıma sıcak bakmazlar ve gazeteciyi geri çevirirler.

Birkaç gün sonra söz konusu gazetenin manşetinde İstanbul’a içme suyu sağlayan Ömerli gölünde bir domuz leşinin görüldüğü haberi yer alınca ortalık karışır.

Vatandaşlar arasında panik başlar. Yetkililer çaresiz kalır ve yabancı şirket sahipleri ne yapacaklarını şaşırır. Şirket yetkilileri bu konuyu nasıl aşacaklarını tartışmaya başlar ve gazetecinin kapısını çalıp onu razı ederler.

Ertesi gün aynı gazetenin manşetinde gölde domuz leşi diye görülen nesnenin aslında büyük bir ağaç kütüğü olduğu yazılıdır ve tüm İstanbul halkından bu hatalı haberden dolayı özür dilenmektedir.

 Ünlü siyasetçi rahmetli Süleyman Demirel ”İftira olmuştan beterdir” derdi. Gerçekten iftira ne ocaklar batırmış, ne hayatları söndürmüştür.

Geçen hafta ülke, Köfteci Yusuf’un etlerinde domuz çıktığı haberleriyle sarsıldı.

12000 çalışanı 280 şubesi olan ve şirket bünyesinde 700 civarında gıda mühendisi ve veteriner çalıştıran Köfteci Yusuf’un böyle bir ahlaksızlık yapmayacağı kamuoyu vicdanında yer aldı ve bu olayın arka planında bir iftira ve karalama olduğu düşüncesi yaygın bir kanaat oluşturdu.

Ekmeğinin peşinde olan, binlerce insana istihdam sağlayan ve çarkı dönen bir şirketin köftelerinde domuz eti kullanması eşyanın tabiatına aykırıydı. Kurumsallaşmış bir şirketin bindiği dalı kesmesi akla uygun bir durum değildi.

Ülkede ciddi bir güven sorunu oluşturulmaya çalışılıyor. Herkesin başına her an her şey gelebilir endişesi yaygınlaştırılıyor.

Bu sıkıntıları aşmanın tek yolu, hukuku üstün tutup, adaleti sağlamak ve kamu otoritesini hatırlatmaktır.

Vatandaşlar olarak her alanda vurulacak neşteri görmek arzusundayız. Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.