1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Kumar salonlarında 'tombalacı' bilmecesi
Kumar salonlarında 'tombalacı' bilmecesi

Kumar salonlarında 'tombalacı' bilmecesi

Kumar salonunda bir gece; polis basarsa ceza tombalacıdan... Kumar salonu işletmecisi patronların gün içinde 80 bin lira kazandığı ifade edildi Gazete Habertürk, Adana ve Mersin’de gündeme gelen ‘tombala’ vurgununu mercek altına aldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Adana ve Mersin’de gündeme gelen ‘tombala’ vurgunu mercek altına alındı. Adana’nın Seyhan ilçesinde "gizlice girilen" ve 24 saat açık olan mekanda günde 900 oyun oynandığı öğrenildi. Gün içinde patronların tam olarak 80 bin lira kazandığı ifade edildi.

CEZAYI DA ZATEN MEKÂN SAHİBİ ÖDÜYOR

Tombala oynatan kişilerin ise hedef kitle olarak asgeri ücretle çalışanları hedef aldığı görüldü. Yakalanan bu kişiler Kabahatler Kanunu’na göre 208 TL para cezası veriliyor. Ancak bu cezayı da zaten mekân sahibi ödüyor.

Mekâna 'gizlice' giren Habertürk ekibi, içeride yaşananları şöyle aktardı:

Saat 19.00 sularıydı ve mekânda 80 kişi vardı. 4 duvar arası cezaevi koğuşunu andıran yerin tam ortasında çekiliş fanusu ve karton kutudan çekiliş aparatı bulunuyordu. Çalışanlar önce masa masa dolaşıp tanesi 2.5-150 TL arasında değişen kartları sattı. Çoğu kimse birden çok kart aldı. Oyun 5 dakika sonra başladı. Bir kişi hızlıca çektiği taşları okuyordu. Önündeki kartı kontrol edebilene helal olsun! Ardından da sesler yükseldi: 1’inci çinko, 2’nci çinko... Tam 2 dakika içinde de Tombala! Sonra yeni bir oyun... Her oyunda ortalama 250-300 kart satıldı. Kazanılan para ise aldığınız karta göre değişiyordu. 2.5 TL’lik kart alana 1’inci çinkodan 20, 2’nci çinkodan 40, tombala yaptığı zaman ise 110 TL ödendi. 100 TL’lik kartta yapılan tombaladan ise ödenen para tam 12 bin TL. Oyun oynanması, kart satılması ve para ödenmesi işlemi 7-8 dakikayı bile bulmadan hemen yeni bir oyuna geçiliyordu.

MEKÂNLAR 2 ORTAĞA AİT

Adana ve Mersin’de tombala oynatılan mekânların tamamı 2 ortağa ait. Burada görevli bir grup sabah 09.00’dan akşam 20.00’ye, diğer grup ise akşam 20.00’den sabaha karşı 03.00’e kadar çalışıyor. Bir çalışan, her oyun sonrası kasaya 250-300 TL girdiğini, kendi vardiyasında günlük 40-50 bin TL para kaldığını söylüyor. Günde 800-900 oyun oynanıyor, ödemeler ve masraflardan sonra patrona kalan para ise tam 80 bin TL’yi buluyormuş.

Danıştığımız bir uzman, “Yasal boşluğu kullanarak sürekli mekân değiştiriyorlar. İlk Güven Partisi Adana İl Başkanlığı olarak kullandıkları mekânda tombala oynattılar. Bu mekân 44 kez polis tarafından basıldı, cezalar kesildi. Ancak siyasi partiyi kapatmak polisin elinde olmadığı için aynı mekân uzun süre kullanıldı. Ardından başka parti, sendika, dernek vs isimleri kullanıldı” diyor.

2016 yılında Adana Valisi Mustafa Büyük de siyasi parti şemsiyesi altında kumar oynatıldığı için binaları mühürleyemediklerini, ancak İçişleri Bakanlığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na dosya gönderildiğini açıklamıştı.

 İşte o dayağın nedeni... Evlendirme vaadiyle kandırıp, gasp etmiş!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.