1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kutlu "Erzurum'a yakışır bir takım olmaya çalışıyoruz"
Kutlu "Erzurum'a yakışır bir takım olmaya çalışıyoruz"

Kutlu "Erzurum'a yakışır bir takım olmaya çalışıyoruz"

Erzurumspor FK teknik direktörü Hakan Kutlu, “ Bizim amacımız Erzurum şehrine yaklaşır bir takım olmaya çalışmak oynayan oynamayan tüm oyuncularımız mücadele ediyor” dedi.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurumspor’un 1-0 galibiyeti ile sona eren müsabakanın ardından teknik direktörler açıklamalarda bulundu.

 

‘İlk 20 dakika çok iyi başladık’

 

Oyunun ilk 20 dakikası çok tempolu geçtiğini ve iyi futbol oynayarak başladıklarını belirten Erzurumspor FK teknik direktörü Hakan Kutlu, “Üç dört net pozisyonumuz vardı. Rakibe yirmi dakika içinde hiç pozisyon vermedik ve kalemize yanaştırmadık. Ancak golden sonra, özellikle ilk yarının golden sonraki 15 dakikasında, rakip biraz üstünlük sağladı. Devreyi 1-0 kapatmayı başardık. İkinci yarıda da iyi başladık gol pozisyonları yakaladık. Oyuncularımız on kişi kalmamıza rağmen, özellikle ikinci yarıda bir pozisyon vermedik.  Yine de, üç dört net gol pozisyonuna girdik ve maçı tamamladık. Her geçen gün üstüne koyuyoruz. Bizim amacımız Erzurum şehrine yakışır bir takım olmaya çalışmak. Oynayan, oynamayan tüm oyuncularımız mücadele ediyor. İnşallah bu sene Erzurumspor için güzel olacak. İyi oynayıp sonuçlar geldikçe hedef kendiliğinden belirecektir. Hakemle ilgili fazla konuşmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

‘Erzurum’a yakışır bir takım olmaya çalışıyoruz’

 

İki buçuk yıldır burada olduğunu ve geldiği günden beri Erzurum’a yakışır bir takım olmaya çalıştıklarını ifade eden Kutlu, “Bunu da gösteriyoruz. Oynanan maçlarla sonuçlar geldikçe hedef kendiliğinden oluşacaktır. Sezon başında da söyledim; yeni kurulan bir takımız. Transfer yasağını atlattık ve banko oynayan beş altı oyuncunun yanı sıra genç ve geleceğe yönelik oyuncular da kadromuza katıldı. Şampiyon olmak, ilk altı veya yedi içinde ligi bitirmek, üst lige çıkmak hepimizin istediği bir şey. Ancak, rakiplerimizin altı yabancı oyuncusuna verdiğimiz maliyetle, tek bir oyuncuyla transfer yaptıklarını görüyoruz. Ama bizim oyuncularımız da onlardan geri kalmıyor. Çok iyi araştırma yaptık ve kulübümüzde çalışan ekip bu konuda büyük pay sahibi. Kaliteli oyuncuları az maliyetle kadromuza kattık. Bu sene yeni gelen arkadaşlarla inşallah her maçımıza çıkıp kazanmak için oynayacağız. Erzurumspor’a yakışan, üst ligde olmaktır ”diye konuştu.

 

‘Başkan Dal benim için çok değerli’

 

Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal’ın kendisi için çok değerli olduğunu vurgulayan Kutlu, “Kulüp için çok büyük emekleri var. Benden önce bir sene çalıştı. Bizimle beraber ise iki buçuk sezondur çalışıyor. Gösterdiği emekler büyük. Hiçbir başkanın bu psikolojiye dayanabileceğini düşünmüyorum. Bence hak ettiği güzel şeyler olacak. İnşallah onun da önü açık olsun” dedi.

 

 

‘Zor bir maç olacağını biliyorduk’

 

Boluspor Teknik Direktörü Arif Ufuk Kahraman da  “Zor bir maç olacağını biliyorduk ve buna göre hazırlık yaptık. Kendi sahasında Erzurumspor hava şartlarını iyi kullandı. Pozisyonlarımızı iyi değerlendirerek ilk yarıyı dengeleyip, ikinci yarıda geçişlerle oyunu kontrol edip, üç puanı kazanmak istiyorduk. Fiziksel mücadelede üstün gelen takım olduk, ancak ikinci topları kaybetmemiz bizi zorladı. Erzurum takımı bu hataları değerlendirerek gol buldu. Kenarları kullanarak etkili olmaya çalıştık, ancak bu konuda çok başarılı olamadık. Takımın daha fazla topa sahip olması gerekiyordu, ancak golden sonra biraz daha savunma ağırlıklı oynamak zorunda kaldık. Erzurum takımını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Ali Kaya/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.