1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Kutlu kamp, tahta ve transfer değerlendirmesi yaptı
Kutlu kamp, tahta ve transfer değerlendirmesi yaptı

Kutlu kamp, tahta ve transfer değerlendirmesi yaptı

Her Erzurumsporlu gibi tahtanın açılmasını beklediklerini, sezon hazırlığı yaparken, transferde de mali yükü olmayacak kaliteli oyuncular peşinde olduklarını belirten Hakan Kutlu, dünkü idman öncesi basın mensuplarının karşısına çıktı.

A+A-

Gazete Güncel- Transfer yasağının kalkması  halinde yüksek maliyetli oyuncu alıp yeniden tahtayı kapatan hoca olarak anılmak istemediğini söyleyen Kutlu, ‘’Öncelikle hedefimiz bu kulübü yaşatmak. Onun için son derece hassas olduğumuz bilinsin istiyoruz. Alt yapıya verdiğimiz önemin meyvelerini almanın mutluluğu içindeyim. Bu şehir bize güvenmeye devam etsin..’’ dedi.

Kamp yolunda gidiyor

Kampı genel olarak değerlendirmeye gelirse, bu sezon kampın ikinci etabına başladık. Gerçekten bitince ilk etap da, ikinci etap da gerçekten çok sağlıklı ve güzel bir şekilde geçiyor. Zaten şehrimiz, bir takım kamp yapmak için bütün olanaklara sahip, biliyorsunuz. Hem tesis açısından hem de iklim açısından çok uygun. Bir yandan transfer tahtasının açılmasına yönelik başkanımızın çalışmaları sürerken, biz de transfer çalışmaları yapıyoruz. İnşallah transfer tahtası açıldıktan sonra aramıza katılacak oyuncular olacak. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bunun yanında bir yandan transfer çalışması yaparken, bir yandan da kadromuzu oluşturmaya çalışıyoruz… Taktiksel açıdan, fiziksel açıdan gerçekten çalışmalarımız iyi geçiyor. Söyle transfer çalışmaları yaparken tabii ki camiamızın da bu transferler ile alakalı beklentileri oluyor. Biz tabii ki camianın bu beklentilerini karşılamak istiyoruz ama tabii işin bir de mali yönü var. Beklenti, çok yüksek maliyetli oyunculardan geliyor. Recep Niyaz isimleri geçiyor ama maliyeti 25 milyon TL. Bizim bir yandan transfer tahtasını açarken, bir yandan da böyle yüksek maliyetli oyuncuları alma şansımız yok. Biz geleceği düşünmek adına, yapılanma adına hem genç, tabii ki tecrübeli oyuncular da ilgi alanımızda. Ama hem genç hem de geleceğe yönelik kadro yapılanmasına çabalıyoruz. Gelecekte mali açıdan zarar vermeyecek şekilde bir transfer politikamız var

Maliyetli oyuncuya kapımız kapalı

2 yıldır buradayız biz, ekibim ile beraber. Ekibimiz, başkanımız, taraftarımız, basın, tüm şehir bu kulübün hayatta kalmasını sağlıyoruz. Transfer yasağı açılır, transfer yasağı aşıldıktan sonra da yeniden ileriki yıllarda transfer yasağı oluşturacak şekilde transferler yapmak istemiyorum. Bu yönde anılmak istemiyorum bu kulüpte. Güzel bir yapılanma, geleceğe yönelik adımlar atmak istiyoruz bu yönde. Dediğim gibi, başkanımız, onursal başkanımız Mehmet Sekmen de bu yönde çok büyük çabalar sarf ediyor. İnşallah transfer yasağını kaldırdığımızda aramıza katılacak oyuncularla hedefe oynayabilecek bir takım, en azından pilot koruyacak ve üst ligi kovalayacak bir takım oluşturmak istiyoruz. Ama dediğim gibi, çok yüksek maliyetli oyuncular da ilgi alanımızın dışında. Bu yönde kulübümüze zarar vermek istemiyoruz ama merak etmesinler. Aldığımız oyuncular da hem Erzurumspor'un geleceğinde faydalı olabilecek hem de bu sene bizi hedefe taşıyabilecek kapasitede olacaklar.

Alt yapı olmazsa olmazımız!

Altyapı konusu çok hassas bir konu. Geçen sene özellikle benim de çok üzerinde durduğum bir konu. Her gittiğim kulüpte altyapıya önem verdim. Geçen sene bu kulüpte de çok büyük katkılar sunduk bu yönde. Çünkü geçen seneki 25 kişilik kadromuzda neredeyse 14-15 tanesi altyapıdan çıkan oyunculardı ve benden önce de şans bulamayan oyunculardı. Biz bunların çoğuna şans verdik, geliştirdik, bize de çok katkıları oldu. Yine altyapıdan aramıza katılanlar oluyor. Tabi bunlar olurken bir yandan da altyapıdaki oyuncuların artık bu seviyede oynayabileceklerini görüp, bu seviyede oynayamayacak olanları kiralık olarak gönderip kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. Yani aramızdan ayrılan oyuncular da oluyor, altyapıdan gelen ve ayrılan oyuncular da oluyor. Kimsenin hakkı yenmiyor, kimse merak etmesin. Biz gerçekten bu konuda çok ince davranıyoruz. Aramızdan ayrılan oyuncuların da gelecekte oynaması gerektiği için, kendilerini geliştirmeleri gerektiği için aramızdan ayrılıyorlar. Kalan oyuncular da bu seviyeye yeterli oldukları için aramızda kalıyorlar. Ama altyapı gerçekten bizim için, ekibimiz için, özellikle kulüp başkanımız için çok önemli bir konu. Önemli yatırımlar yapıyor, hassasiyetle sürekli altyapı ile ilgileniyor. Yani hiç kimse merak etmesin, altyapı ile ilgili transfer yasağı açılırsa da biz altyapımızı bir kenara itip onları göz ardı etmeyeceğiz.

Estrella’yı bekliyorum!

Önceki sezon Rosevvel de Shala da bu kulübe transfer yasağı olduğu dönemde önemli hizmetler verdi. Özellikle Rosevvel, biz geldikten sonraki performansı göz ardı edilemez. Shala da öyle. Estrela ile görüşmelerimiz devam ediyor, aramıza katılabilir. Ama Rosevvel ile Shala şu an şu süreçte beklemedeyiz. O konuda şu an için anlaşma konusunda bizim yönetime sunduğumuz bir rapor yok. Zaten iskeleti oturmuş bir kadromuz var. Geçen yıl da çok önemli başarı elde etti bu kadro. Ana transfer olarak düşündüğümüz 5-6 belki 7 tane ana transfer olabilir. Ama biliyorsunuz, kontenjan 21 yaşında oynatmak zorunda olduğumuz oyuncular da var. Buna yönelik transferlerimiz de sürüyor. Camiamızı anlıyorum çünkü uzun süredir transfer yasağı olan bir takım Erzurumspor. Bir yandan yıldız oyuncular katılsın, maliyetli oyuncular olsun istiyorlar. Ama dediğim gibi, biz bunu yaparken hani şu an camiada çok sevilen, iyi anılan bir insanım, ben şahsım olarak. Ama buraya hani 3,5 milyon EURO transfer yasağı var biliyorsunuz. Yaklaşık 3,5 yıldır yıldır açılamıyor. Biz buraya şimdi 500 bin EURO’dan 7 tane oyuncu alırsak, 3,5 milyon EURO yapıyor. Yani getireceğimiz kulübe yükü düşünebiliyor musunuz? Yine bir transfer yasağı ile karşı karşıya kalıp, biz belki başarılı olup tekrar gittikten sonra yine bir transfer yasağına sebep olmuş hoca olarak anılmak istemiyorum. Camianın sabırsızlığını da anlıyorum ama bize güvensinler. Kulübün geleceği açısından önemli adımlar attığımızı özellikle kulüp başkanımızla beraber söyleyebilirim.

Ali Kaya-Pusula Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.