1. HABERLER

  2. GENEL

  3. MA3 ile kumpas kurdular!
MA3 ile kumpas kurdular!

MA3 ile kumpas kurdular!

FETÖ’nün askeri casusluk kumpasında 26 ay tutuklu kalan Tuğgeneral Çırakoğlu, örgütün oyununu anlattı:

A+A-

Erzurum Güncel- FETÖ’nün askeri casusluk kumpasında 26 ay tutuklu kalan Tuğgeneral Çırakoğlu, örgütün oyununu anlattı: O dönemde örgüt TÜBİTAK yazılımı Milli Açık Anahtar Altyapısı’nı (MA3) kullanarak TSK bilgisayarlarına uzaktan erişim sağladı. Kumpas için bazı belgeleri sızdırdı.

KENAN BUTAKIN

İzmir’de, ‘askeri casusluk’ davasında FETÖ üyelerinin sahte delil üreterek kumpas kurduğu 357 kişi Ocak ayında beraat etti. Kumpası kuran 170 şüpheli hakkında da dava açıldı. İkinci iddianamede, örgütün sahte delil üretmek için hangi yöntemleri denediği ortaya çıktı. Çetenin kumpasıyla 26 ay cezaevinde kalan daha sonra beraat eden Jandarma Genel Komutanlığı Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Tuğgeneral Engin Çırakoğlu’nun iddianamedeki ifadesinde FETÖ tarafından TSK bilgisayarlarına uzaktan erişildiğini söyledi.

15 Temmuz’dan sonra tuğgeneral olan Çırakoğlu, 1 Haziran 2012 tarihinde şu anda tutuklu olan savcı Zafer Kılınç’ın kendisine  bilgisayarında olan ‘Engin Özel’ isimli bir klasörü gösterdiğini belirterek, “Bu şifreli bir dosya, bunun şifresini biliyor musun’ diye sordu. ‘Bana ait bir dosya değil’ dedim. Cezaevindeyken kumpası kim kurdu diye düşünürken bu klasörü hatırladım. Bize tahsis edilen bilgisayarlarda TÜBİTAK’ın yazılımını yaptığı Milli Açık Anahtar Altyapısı (MA3) kullanılmaktadır ve bizler verilen emir gereğince dosyalarımızı bu yazılımla şifreleriz, işi bitince de sileriz. Benim de bilgisayarımda ‘Engin Özel’ adını verdiğim içinde görevim ile ilgili gizlilik derecesine haiz olmayan bakım dosyaları ve şahsi bilgilerim olduğunu düşündüğüm bir dosya vardı. Ancak şifresini unuttuğum için silemedim.”

DOSYA SÜMEN ALTI EDİLDİ

Çakıroğlu ifadesinde şöyle devam ediyor: “TÜBİTAK’ı aradım ve şifreyi unuttuğumu bu dosyayı nasıl sileceğimi sordum. Bana gelen cevapta şifre unutuldu ise silmen mümkün değil dediler. Bu dosyayı silemediğim için işyeri bilgisayarımda kalmıştı. Mahkemede verdiğim tüm ifadelerimde sözde örgüte verdiğimiz iddia edilen dijital verilerin bize kumpas kuranlar tarafından ‘ortak klasörden’ veya ‘admin’ yetkili kişilerin ‘uzaktan erişimle’ aldıklarını beyan etmiştim. Klasör uzaktan erişimle bilgisayarımdan çalınmış. Ancak çok gariptir ki savcılık sorgusu sırasında şifreli olduğu için açılamayan bu dosya daha sonra gerek tutukluluğa devam kararlarında gerekse ikinci iddianame kapsamında hiç konu edilmedi. Muhtemelen bu dosyanın MA3 ile şifreli olduğu fark edildiğini ve kumpas ortaya çıkmasın diye hasıraltı edildiğini düşünüyorum. “

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.