1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. MasterChef yarışmasında Erzurumlu Zübeyde'den tarihi başarı
MasterChef yarışmasında Erzurumlu Zübeyde'den tarihi başarı

MasterChef yarışmasında Erzurumlu Zübeyde'den tarihi başarı

Erzurumlu yarışmacı Zübeyde Yaşlak, takımıyla beraber MasterChef yarışmasında bir ilke imza attı.

A+A-

Gazete Güncel- MasterChef yarışmasında bu haftanın ilk oyununda şefler, çay saati menüsü hazırladı. 9 çeşit yemeğin olduğu menüde Parmesanlı Kurabiye, Dereotlu Poğaça, gül Böreği, Sakallı, Mücver, Mercimek Köftesi, Çilekli Tart, Mekik ve Cevizli Kek vardı.

Kıyasıya rekabetin olduğu MasterChef Türkiye’de kırmızı takım kaptanlığı ile Erzurumlu Zübeyde Yaşlak ve takımı hazırladıkları menüyle, mavi takımı 8-1 yenerek yarışma tarihinde bir ilke imza attı.

Bu galibiyetle beraber kırmızı takım haftaya da iyi bir galibiyetle başlamış oldu. Tüm sezonlar değerlendirildiğinde kırmızı takımın ilk defa bu başarıyı elde ettiği iddia ediliyor.

Erzurumlu Zübeyde Yaşlak kimdir?

3 çocuk annesi 41 yaşındaki Zübeyde Yaşlak, yarışmaya İstanbul Beylikdüzü'nden katıldı. Aslen Erzurumlu olan Yaşlak, yemek yapma tutkusu ve mutfaktaki yetenekleriyle tanındı. Yarışmadaki performansıyla büyük beğeni topluyor.

MASTERCHEF ZÜBEYDE KİMDİR?

Zübeyde Yaşlak 41 yaşında. Yarışmaya İstanbul Beylikdüzü'nden katılıyor. 17 yıldır aşçılık ve pastacılık yapan Zübeyde Yaşlak, 3 çocuk annesi. Erzurum'da 6 sene ev yemekleri yapan dükkan işleten Zübeyde, sonrasında İstanbul'a gelerek evden sipariş üzerine çalıştı.

Akabinde bir dönem anaokulunda da aşçı olarak çalıştı. Fransız tatlıları da yapan Yaşlak, MasterChef'e oğlunun başvurusu ile katıldı. İlk turda lor dolması yapan Zübeyde Yaşlak, şeflerden üç evet aldı.

 

Melek Ahıskalı/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.