Mihenginde ayet-i kerimeler değil, hisse senetleri varmış
Mihenginde ayet-i kerimeler değil, hisse senetleri varmış... İsmail Saymaz, HalkTV'de yazdı...
Erzurum Güncel- AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, geçen yıl çıktığı bir TV kanalında, kendisini şöyle tanıtıyor:
“Mihengine 6666 ayet-i kerimeyi almaya ve bu niyetle yaşamaya gayret eden biri.”
Şu bir haftadır yaşananlar gösterdi ki Taşkesenlioğlu’nun mihenginde 6666 ayet-i kerime değil de kayıt dışı şekilde eski eşi Ünsal Ban’a teslim ettiği 2.5 milyon dolar…
Ve ağabeyi Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanı olduğu sırada bol sıfırlı ücretler karşılığında borsada danışmanlık sunduğu iddia edilen bir şirketi var.
Peker’in yayınladığı video
Sedat Peker dün ‘Deli Çavuş’ adlı Twitter hesabında Zehra Taşkesenlioğlu’nun video görüntüsünü yayınladı.
Eski eşi Ban tarafından cep telefonuyla gizlice çekilen görüntüde, Taşkesenlioğlu elinde bıçakla görülüyor.
Belli ki ev ortamındalar.
Taşkesenlioğlu kaydedildiğinden habersiz Ban’a öfke kusuyor.
“İkiniz para kazanacaksınız diye beni yakıyorsunuz ya! Lanet olsun size de kazandığınız paraya da!” diyor.
Bir süre sessizlik…
Ban, eşini konuşturmak için “O bıçaklar ne ya!” diye soruyor.
Taşkesenlioğlu ise “Ya kendimi öldüreceğim, ya seni öldüreceğim artık. Dayanamıyorum!” diyor.
Peker, tweette Taşkesenlioğlu’nun, ağabeyi ve eşine “Siz para çalacaksınız, ben rezilliğini yaşayacağım” demek istediğini öne sürüyor.
Taşkesenlioğlu’nu aradım
Bu kavganın iç yüzünü öğrenmek için Taşkesenlioğlu ve Ban’ı aradım.
Taşkesenlioğlu’nun telefonuna bir yakını çıktı.
“Zehra Hanım, müsait değil” dedi.
Not bıraktım, dönmedi.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi eski Rektörü olan Prof. Ban, defalarca aradığım, mesaj yazdığım halde yanıt vermedi. Halbuki numaram kendisinde kayıtlı.
Ağabeye ve şöföre devredilen şirketler
Şu halde, Taşkesenlioğlu’nun Gölbaşı 2. Aile Mahkemesi’nde açtığı boşanma davasının dilekçesine bakmak gerekiyor. Taşkesenlioğlu, dilekçesinde, Ban’ın uzmanlık alanının finans olduğunu ifade ediyor.
Eski eşinin evlilik öncesinde aktif bir iş hayatının bulunmadığını, kendisinden nakit olarak aldığı 2.5 milyon dolarla yatırım yaptığını iddia ediyor. Bugünkü kurla yaklaşık 45 milyon TL!
Taşkesenlioğlu’na göre eski eşi, verdiği parayla kendisi adına kayıtlı görünmeyen ancak bizzat sahip olduğu ve yönettiği pasif haldeki şirketleri aktifleştirmiş. Dilekçede, “kendisinin sağladığı finansman desteği ve konumunu kullanmak suretiyle” bu işlemin yapıldığını belirtiyor.
İki şirketin adını veriyor:
-Mengen Organik Tarım Hayvancılık ve Süt Ürünleri Anonim Şirketi
-Dentak Eğitim ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi
Dilekçede yer verilen ticaret sicil gazetesi kaydına göre Ünsal Ban, Mengen’i ilk önce ağabeyi Ünal’a, ardından çalışanı Serkan Kazancık’a, 18 Mart 2022’de şöförü Ahmet Karakaş’a devretti.
Ban, 2015’te kurduğu Dentak’ın hisselerini ise yine ağabeyi ve şöförüne devretti. Hisseler 29 Mart 2022’de şöförde toplandı.
Maya’yı eşi yoğurmuş!
Dilekçede, “Ne yazık ki bu sonradan fark edilmiştir” deniliyor.
Yalan!
Taşkesenlioğlu, baştan beri biliyor.
Dilekçede sakladığı skandal, yalan söylediğinin kanıtı.
Ban’ın ağabeyi ve şoförünün üzerine devredilen bir şirket daha var:
Maya Araştırma Danışmanlık Eğitim Organizasyon Ticaret Limited Şirketi!
Yani, Taşkesenlioğlu’nun evlilikten önce kurduğu kendi şirketi.
Taşkesenlioğlu, 450 bin TL’ye denk gelen 18 bin paylık hissesini, Burdur Milli Eğitim Müdürü olan kardeşi Nesrin Kakırman da 50 bin TL’ye denk gelen 2 bin paylık hissesini 10 Ekim 2019’da eşinin şöförü Karakaş’a devrediyor. Karakaş, müdür olarak atanıyor. Şirket İstanbul’dan Ankara’ya taşınıyor.
Dikkatinizi çekerim.
Devir 28 Nisan 2019’daki evlilikten altı ay sonra gerçekleşiyor.
Maya, 4 Kasım 2020’de el değiştiriyor.
Fakat yabancıya gitmiyor!
Karakaş, bir paylık hisseyi elinde tutarken, 19999 paylık hisse ağabey Ünal Ban’ın sahibi göründüğü Mengen’e geçiriliyor.
Şirket 20 Ocak 2022’de ise Hüseyin Altınbaşak’a devrediliyor.
Peker, tweetlerinde Maya’ya da yer verdi. Maya’nın İstanbul Büyükşehir ile diğer AK Partili ilçe belediyelerinde işler aldığını, Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun SPK başkanlığı sırasında halka arz danışmanlığı görünümünde rüşvet topladığını savundu.
Taşkesenlioğlu’nun itirafı
İhtimaldir ki Taşkesenlioğlu ve Ban, Maya üzerinden borsada hisse alım satımı gerçekleştirdi.
Nereden mi biliyorum?
Taşkesenlioğlu’nun dava dilekçesinden…
Dilekçede şöyle yazıyor:
“(Ban) müvekkilden aldığı paralarla borsada hisse senedi alım satım işi yapmaya başlamıştır. Hatta boşanma sürecinde müvekkil, kocanın bu konuda başka kişilere ücret karşılığında danışmanlık yaptığını üzülerek öğrenmiştir.”
Taşkesenlioğlu, eski eşinin borsada işlemlerini Yatırım Finans adlı aracı kurum üzerinden gerek kendi, gerekse başka kişi veya kişiler adına açtığı hesaplarla yaptığını savunuyor.
Ban’ın Matrix Bilgi Dağıtım Anonim Şirketine ait “Çok yüklü miktarda hisse senedi almak suretiyle” şirkete yüzde 20 oranında ortak olduğunu kaydediyor. Ban’ın borsada kazandığı parayla Dubai, Yunanistan, İngiltere ve İsviçre’de şirketler kurup yatırım yaptığını anlatıyor.
Borsa çevreleri doğruluyor
Borsa çevreleri de Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun SPK başkanlığı döneminde halka arz ya da bedelli sermaye arttırımı için başvuranların “İşiniz daha hızlı hallolur” denilerek, Maya’ya yönlendirildiğini savunuyor. Bu çevreler, Ban’ın işlemlerinden Taşkesenlioğlu kardeşlerin haberdar olduğunu düşünüyor. Ban’ın ücret karşılığı kimi şirketlerin borsadaki işlem yasağını kaldırdığını belirterek, bir şeker fabrikasının adını veriyor.
Kuşkusuz, bütün bu bilgiler önceki akşam Halk TV’de yayına katılan Mine Tozlu Sineren’in iddialarıyla örtüşüyor.
Sineren, hisse attırımı sorununu çözmek için Erzurum’a gidip görüştüğü Zehra Taşkesenlioğlu’nun “Ağabeyimle konuşacağım” dediğini ileri sürüyor.
Suç ortaklığı dağılınca…
Taşkesenlioğlu ile Ban arasında aile birlikteliğinden çok şirket ortaklığı kurulmuş. Haram kazanca batmış, bol sıfırlı ve bol şaibeli bir ortaklık bu.
Taşkesenlioğlu, milletvekili sıfatından ötürü ticarete girmemesi gerekirken, danışmanlık hizmeti veren şirketini kayın biraderi ve eşinin şöförüne ait görünen şirkete devrediyor. Ağabeyi SPK başkanıyken, eşi borsada hisse alıp satıyor ve danışmanlık yapıyor.
Bütün bu eylem ve işlemler Taşkesenlioğlu’nun milletvekilliği ve ağabeyinin SPK başkanlığı sayesinde mümkün oluyor.
Taşkesenlioğlu, suç ortaklığı dağılınca, 50 milyon TL maddi ve 20 milyon TL manevi olmak üzere 70 milyon TL tazminat istiyor. Eski eşinin borsadaki şaibeli işlemlerini sayıp döküyor.
Taşkesenlioğlu, bir TV kanalında, “Ben musalla taşına yattığımda adıma okunacak Fatiha sayısıyla ilgilenirim” diyor.
Şu bir haftadır yaşananlar gösterdi ki ilgi alanları arasında, Fatihalar değil de hisse senetleri varmış.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.