1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Öksüz'ü kaçıran sanığa 28 yıl ceza
Öksüz'ü kaçıran sanığa 28 yıl ceza

Öksüz'ü kaçıran sanığa 28 yıl ceza

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra örgütün sözde TSK sorumlusu Adli Öksüz'ün kaçmasını sağladığı gerekçesiyle tutuklanan Cihat Yıldız hakkında 28 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

A+A-

Gazete Güncel- FETÖ'nün sözde TSK imamı firari Adil Öksüz'ün yurtdışına kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla tutuklanan şüpheli Cihat Yıldız'ın 2 ayrı suçtan 28 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Yıldız, darbe girişiminin ardından Adil Öksüz'le görüştüğü, aynı evde kaldığı ve Öksüz'ün yurtdışına kaçırılması konusunda yardım ettiğine ilişkin iddiaları kabul etmedi.

 

Yıldız, "Adil Öksüz'ün yalnızca tefsir sohbetine katıldım" dedi. 'Aksiyon' adlı gizli tanık ise ifadesinde Öksüz'ün kendi evinde kaldıktan 3-4 gün sonra Cihat Yıldız'ın gelerek Adil Öksüz'ü başka bir yere götürdüğünü söyledi. Yıldız hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi, sanık ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.