1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Otokoç 2. El Erzurum'da
Otokoç 2. El Erzurum'da

Otokoç 2. El Erzurum'da

Araç piyasasının lideri Otokoç 2. El’in bayisi Erzurum’da hizmete açıldı. İkinci elde kurumsallaşmanın yaygınlaşmasına öncülük eden Otokoç 2. El, 2026 sonuna kadar 35 bayiye ulaşmayı hedefliyor.

A+A-

Gazete Güncel- Otokoç 2. El’in Erzurum bayi açılışı, gerçekleşti. İkinci el araç satışında Türkiye’nin lideri konumunda bulunan Otokoç 2. El, giderek büyüyen ikinci el pazarındaki ihtiyaçlara cevap verme ve tedarik kanallarını geliştirme stratejisi doğrultusunda satış kanallarını çeşitlendirerek bayilik ağı oluşturmaya yeni şubelerle devam ediyor

Bayi açılışı vesilesiyle düzenlenen törene, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Eski Erzurum AK Parti Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Adnan Yılmaz,  Otokoç Otomotiv CEO’su İnan Ekici, 2. El ve Filo Operasyonları İş Birimi Lideri Birkan Çalışkan,  Bayi Sahibi Muammer Cindilli ve davetliler katıldı.

Açılışta Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Otokoç Otomotiv CEO’su İnan Ekici, 2. El ve Filo Operasyonları İş Birimi Lideri Birkan Çalışkan ve  Bayi Sahibi Muammer Cindilli birer konuşma yaptı.

'Heyecanlı ve gururluyuz'

Türkiye’nin iş yapan, üreten ve istihdam oluşturan küçük orta boyu işletmelerin omuzlarında büyüyen bir ülke olduğunun altını çizen Cindilli Otomotiv’in Kurucusu ve Bayi Sahibi Muammer Cindilli, “Otokoç 2. El Erzurum bayilik açılışımızı gerçekleştirmekten ötürü son derece heyecanlı ve gururluyuz. Otokoç 2. El’in yıllardır geliştirip mükemmel hale getirdiği, tüketicilere güven ve avantaj sağlayan imkanlar, açılışını gerçekleştirdiğimiz bayiliğimiz sayesinde artık Erzurum ve çevresinde yaşayan vatandaşlarımız için de ulaşılabilir duruma geldi. Ülkemizin en büyük ve itibarlı markalarından Otokoç Otomotiv çatısı altında faaliyet gösteren Otokoç 2. El güvencesinin Erzurum’da çok önemli kazanımlar sağlayacağına ve sektöre değer katacağına inanıyoruz. İnşallah yürek yüreğe, el ele şehrimizi daha güzel yarınlara taşıyacağız. Otokoç 2. El bayiliğimizin, hem Erzurumlulara hem de Türkiyemize hayırlı olmasını diliyoruz.” diye konuştu

 Ülke ekonomisine katkı

Otokoç olarak her adımlarıyla ülke ekonomisine katkı sunmaya gayret ettiklerini vurgulayan 2. El ve Filo Operasyonları İş Birimi Lideri Birkan Çalışkan, “ İkinci el pazarına baktığımızda, Türkiye’de yılda yaklaşık 1,2 milyon sıfır araç satılırken, ikinci el pazarında bu sayı 7,5-8 milyon seviyesindedir. Yani ikinci el pazarı, sıfır araç pazarının yaklaşık yedi katı büyüklüğünde bir hacme sahiptir. Bu nedenle ikinci el pazarında istihdam yaratmak, kurumsal anlayışı ve güvenilir satın alma deneyimini müşterilerimize sunmak bizim için büyük önem taşıyor. Erzurum’daki yeni tesisimiz de bu amaca hizmet edecek ve bölgeye ekonomik katma değer sağlayacak. Ayrıca, dijital teknolojileri etkin kullanarak müşterilerimize uçtan uca güvenilir bir hizmet sunuyoruz. Türkiye ekonomisine ve Erzurum’a katkı sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Erzurum’da olmaktan mutluyuz

Otokoç Otomotiv olarak Türkiye’de uzun yıllardır ikinci el araç pazarında faaliyet gösterdiklerini belirten Otokoç Otomotiv CEO’su İnan Ekici, “Türkiye’de bu pazarda kurumsal firmaların oranı hala yüzde 5 seviyelerinde, ancak dünyada gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 30 civarındadır. 2022 yılında stratejilerimizi yeniden ele alarak bu sektöre güven kazandırmayı ve sektörde bir büyüme fırsatı yaratmayı hedefledik. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde yaklaşık 35 noktada faaliyet gösteriyoruz ve bu yıl 50 bin araç satışına ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız, sektörde liderlik ederken, müşterilerimize güvenilir ve kaliteli hizmet sunmak. Erzurum gibi değerli bir ilimizde açılış yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Erzurum, milli mücadelede önemli bir yer tutan, kültürü ve yiğitliğiyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biridir. Bu açılışla Erzurum’a da ekonomik ve sosyal katkı sağlayacak bir adım attık. Otokoç Otomotiv, Türkiye’nin ilk otomotiv şirketlerinden biri olarak sadece ülkemizde değil, 9 farklı ülkede de faaliyet göstermekte ve 4 bin çalışanıyla yılda yaklaşık 4 milyar dolarlık ciro yapmaktadır. Bu yapıyla Türkiye’yi yurtdışında da başarıyla temsil etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Şehrin büyümesine katkı sağlayacak

İkinci el araç satış sektöründe yapılan bu önemli yatırımın açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, “ İçinde bulunduğumuz küresel zorluklara rağmen, ülkemiz kalkınma ve gelişme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Erzurum gibi tarihi ve kültürel açıdan önemli bir şehirde yapılan bu yatırım, hem bölge ekonomisine hem de ülke genelinde istihdam ve büyümeye katkı sağlayacaktır. Erzurum’da iş imkânlarının artması, bölgenin gençlerine kendi memleketlerinde çalışma fırsatları sunacaktır. Yatırımların devamı ile şehrimiz sanayi merkezi olma yolunda da ilerleyecektir. Bugün burada yapılan bu açılışın, Erzurum ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Erzurum'da üretimin artması ve yatırımcıların burada daha fazla projeye imza atması, hem bölge hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Bu duygularla, yatırımların devamını temenni ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek  açılış yapıldı

Ali Kaya/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.