1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Palandöken'de umut yerli turistte
Palandöken'de umut yerli turistte

Palandöken'de umut yerli turistte

Türkiye’de en erken kayak sezonunu açmasıyla bilinen Palandöken Kayak Merkezi’nde lift ve pist bakımlarında sona gelindi. Ancak Rusya-Ukrayna Savaşı’nın etkilerinin sürdüğü Erzurum’da umut bu yıl da yerli turistte.

A+A-

Erzurum Güncel- Amatör ve profesyonellere hitap eden 55 adet pistiyle kayak ve snowboard tutkunlarının adresi olan Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde, yeni sezon için hazırlıklar sürüyor. Lift ve pist bakımlarının tamamlandığı kayak merkezinin en geç Aralık ayının ilk haftası sezonu açması bekleniyor. Hava şartlarına bağlı olarak bu tarihin Kasım ayına da çekilebilmesi öngörülüyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Ejder3200 AŞ ekipleri, yaz boyunca tesis, telesiyej, gondol, teleferik, pist, suni karlama sistemi, pist güvenliği gibi birçok alanda bakım ve onarım çalışmaları yaptı. Kayak merkezindeki tüm hazırlıkları tamamlayan ekipler, sezona başlamak için hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derecelere kadar düşmesini bekliyor.

Kar yağışının etkili olduğu ve hava sıcaklıklarının eksilerin altına düştüğü Palandöken Kayak Merkezi sezona hazır olsa da yabancı turistlerin rezervasyon oranı bu yıl da yok denecek kadar az. Rusya-Ukrayna Savaşı’nın etkisiyle kente gelemeyen yabancı turistler bu sene de kafile halinde ziyaret yapamayacak. Kayak sezonunun en geç Aralık ayı başında açılması planlanan Palandöken’de turizmcileri yerli pazara yöneltti. Kayak sezonunda bu yıl umut iç pazarda.

Sway Otel Genel Müdürü Ömer Akca, “Rusya-Ukrayna Savaşı’nın etkilerini hala yaşıyoruz. Palandöken’e buralardan yabancı turistler sıkça gelirdi. Ancak geçen yıldan beri kafile halinde gelemiyorlar. Bireysel olarak gelebiliyorlar. Bu durum da sayıyı düşürüyor. Biz lift ve pist bakımlarımızı tamamladık. Personelimizin eğitimleri de bitti. Temmuz ayından itibaren de erken rezervasyon satışlarımız başladı. Bu yıl da daha çok yerli turistlerimizin ziyaretini bekliyoruz. Umuyorum bereketli bir sezon geçiririz” dedi.

Palandöken Kayak Merkez, 12,5 kilometreyle Türkiye’nin en uzun pistine sahip. Pistlerib toplam uzunluğu ise 87 kilometre. Merkezde aydınlatma, personel yönetimi, kameralarla izleme, suni karlama gibi tüm sistemler akıllı ve uzaktan yönetiliyor. Kameralarla 7/24 izlenerek dağda güvenlik önlemi alınıyor.

Manolya Bulu-Pusula Gazetesi

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.