1. HABERLER

  2. EGE

  3. Polat Towers söndürüldü!...
Polat Towers söndürüldü!...

Polat Towers söndürüldü!...

Fulya'da bulunan 42 katlı Polat Towers binası yangın çıktı. Binanın dış cephesinde kopan parçalar aşağı düşüyor...

A+A-

Erzurum Güncel- Sabah saat 10:30 sularında İstanbul'un göbeğindeki 42 katlı Polat Tower'da başlayan yangın büyük panik yarattı. Bölgeye itfaiye ekipleri ve yangın söndürme helikopteri yönlendirilirken, binada insanlar mahsur kaldı.

İstanbul Valisi Mutlu, yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Binadan kopan parçaların alev topu halinde yere düştüğü yangında Polat Tower'ın yakınında özel bir hastane ve iki benzin istasyonu bulunması paniği arttırdı.

Polat Towers'da büyük yangın
video için tıklayın


KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Polat Tower Residence’deki yangının, binanın dış cephesinde klimaların bulunduğu bölgede, teknik bir problemden kaynaklandığını ve kontrol altına alındığını bildirdi.

Dikilitaş Hakkı Yeten Caddesi’ndeki Polat Tower Residence’deki yangın, yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından söndürüldü. Yangın söndürme çalışmalarına, bir helikopter de su sıkarak katıldı.



Vali Mutlu, Polat Tower Residence’deki yangına ilişkin yaptığı açıklamada, ”Binanın dış cephesinde klimaların bulunduğu bölgede teknik bir problemden kaynaklanan yangın, kontrol altına alındı” dedi.

Mutlu, yangında yaralanan olmadığını belirtti.

Bu arada, yangın üzerine olay yerine gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, iş adamı Adnan Polat’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Benzin istasyonları önlem olarak boşaltıldı. Katlardan kopan parçalar aşağıya düşerek çok büyük tehlike yaratıyor.
çevredeki binalara önlem olarak su sıkılıyor. Binanın tamamen boşaltıldığı iddia ediliyor. Dumanlar bütün Mecidiyeköy etrafına yayıldı. Bina yakınında bulunan hastanede yetkililer hasta ve çalışanların dışarı çıkmasına izin vermiyor. Bina çevresindeki bütün yollar trafiğe kapandı. Dumanın etkisi Taksim'e kadar uzandı.
Rezidansta birçok ünlü isim yaşıyor.


İstanbul'da 42 katlı gökdelende yangın!
Foto galeri için tıklayın


SARIGüL'DEN AçIKLAMA

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül olay yerinde. Sarıgül herhangi bir ölü ve yaralı olmadığını açıkladı. Sarıgül, yangının bankalardan dolayı çıkmış olabileceğini söyledi.

HASTANEYE BAŞVURU YOK

Yangın şu anda kontrol altına alındı ancak rüzgarın çok olması sebebiyle duman çok etkiledi ve yayıldı.

Yanan binanın çok yakındaki özel bir hastaneden alınan bilgiye göre henüz yangından etkilenip hastaneye başvuran olmadı.



POLAT TOWER

Polat Tower Residence, Beşiktaş-Taksim-Şişli-Mecidiyeköy-Esentepe-Maçka-Nişantaşı-Teşvikiye çemberinin tam ortasında. Fulya Mahallesi, Yeşilçimen Sokak, No:12 Şişli'de bulunuyor. Polat Tower 2002 yılında hizmete girmişti Adnan Polat'tan yangın açıklaması Yanan binanın sahibi işadamı Adnan Polat, faciayı akıllı bina sisteminin önlediğini açıkladı. Yanan binanın sahibi Adnan Polat ilk açıklamayı yaptı. Polat, olası faciayı akıllı bina sisteminin önlediğini söyledi. Polat şöyle konuştu: -Bu binanın kendi bu tür felaketlere karşı reaksiyon özelliği var. Olmasaydı içeriye de girerdi. Onunla birlikte binanın içindeki doğalgaz hattı kesiliyor, asansörler duruyor. Merdivenlere yüksek basınçlı hava veriliyor. BİNADAKİ KÖPEKLER KURTARILDI -Normalde 1000-1500 insan yaşıyor. Bizim çocuklar, 'bizim ufak köpekleri bile aldık' diyorlar. -Buradaki dairelerin içinde musluk su kaçırsa hemen tamiri yapılıyor. 36 bin noktadan kontrol edilen bir bina bu. İyi ki de yapmışız. Kimsenin yaralanmaması da bizim için en büyük ödül oldu.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.