1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Psikologlar ve din görevlileri Tekman sel bölgesinde
Psikologlar ve din görevlileri Tekman sel bölgesinde

Psikologlar ve din görevlileri Tekman sel bölgesinde

Tekman’da meydana gelen selden etkilenen köylere, psikososyal destek ekipleri ile din görevlileri gönderildi. Bölgeye giden ekipler, vatandaşlara hem manevi danışmanlık hem de psikolojik destek sağladı.

A+A-

Gazete Güncel- Son günlerde etkili olan sağanak yağış Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı birçok köyde su taşkınlarına neden oldu. Mollaamehmet, Namzanlar, İncesu, Karlıca, Turnagöl ve Işıklar Mahallelerinin etkilendiği sel felaketinden en çok hasarı Dalsöğüt Mahallesi aldı.

Hasar gün yüzü ortaya çıktı

Selden etkilenen Mollamehmet ve Namzanlar Mahallesi'nde belediyeye ait iş makineleri gece geç saatlere kadar çalışarak riskli bölgeleri çember altına aldı.  Hınıs ve Karayazı ilçelerinden takviye iş makineleri sel bölgelerine gönderildi. Yapılan hasar tespit çalışmalarında 4 ev ve 4 ahırın zarar gördüğü belirlenirken 19 hayvan ise telef oldu.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, beraberinde ilgili kurum amirleri ile birlikte bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Devlet ve yerel yönetimler olarak ellerinden geldiği kadar bütün imkanları seferber edeceklerini belirten Vali Çiftçi, en kısa sürede yaraların sarılacağını söyledi.

Destek ekipleri gönderildi

Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı içerisinde psikologların da bulunduğu psikososyal destek ekipleri sel felaketinde zarar gören aileleri ziyaret etti. Ziyaretler sırasında ailelerin yaşadığı travmanın etkilerini azaltmak amacıyla uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları görev aldı.

Uzmanlar, ailelerle birebir görüşmeler yaparak, duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarını belirledi. Ekipler, vatandaşların eksikleri ve talepleri doğrultusunda ilgili kurumlara iletmek üzere ihtiyaç listesi hazırladı. Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı psikososyal destek hizmetleri ekibinde 9 görevli 3’er grup halinde hareket etti.

Diyanet 10 personel görevlendirdi

Erzurum İl Müftülüğü de 10 din görevlisini selin etkilediği köylerde görevlendirdi. Mahallelere giderek vatandaşlara manevi danışmanlık yapan din görevlileri, kaza ve kader, afet ve tevekkül gibi konularda bilgilendirme yaptı. Vatandaşların manevi manada rahatlamalarını sağlayan din görevlileri, selden etkilenenlerle yakından ilgilendi.

Manolya BULUT-Pusula Gazetesi

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.