1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Şenkaya Kültür Sanat ve Bal Festivali’nin 17’ncisi düzenlendi
Şenkaya Kültür Sanat ve Bal Festivali’nin 17’ncisi düzenlendi

Şenkaya Kültür Sanat ve Bal Festivali’nin 17’ncisi düzenlendi

Binlerce Şenkayalı Şirankes festivaline akın ederek, halay çekti, İzmir’in dağlarında çiçekler açar marşını seslendirdi.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum’un Şenkaya ilçesinde  hafta sonu festival coşkusu yaşandı. İlçe halkı ve gurbetçi Şenkayalılar Şirankes’te adeta çifte bayram coşkusu yaşadı.

 

 

İlçenin turistik mekanı Şirankes piknik alanında düzenlenen 17. Şenkaya Kültür Sanat  ve Bal Festivali'ne katılım yoğun oldu. İlki 2004 yılında Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan tarafından başlatılan Şenkaya Kültür Sanat ve Bal Festivali’nin 17’ncisi mahşeri bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Binlerce kişi aynı anda el ele tutuşup halay çekti. Dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik tavan yaptı.

 

 

Şenkayalılar ve davetliler cağ kebap ziyafeti ile de ağızlarını tatlandırdı. Festival alanında yöresel ürünlerin satışa sunulduğu çadırlar da kuruldu. Çadırlarda yöre ürünü peynir ve bal vatandaşlara ikram edildi. Gaziler(Bardız) yöresinden toplanan sütlerden imal edilengravyer ve kaşar peynirleri satışa sunuldu. Gaziler Köyü Muhtarı Emin Çakmur, bölgeden süt toplanmasının yöre ekonomisine katkı sağladığını ve doğal içerikli ürünler elde edildiğini söyledi.

 

 

İlçe halkı ve gurbetçi Şenkayalılar, adeta bir rekora da imza attı. Muhteşem doğa güzelliğinde binlerce kişi el ele tutuşarak aynı anda halay çekti, yöresel sanatçılar seslendirdikleri türküler ve şarkılar ile katılımcıları coşturdu. Oltu, Narman ve Olur gibi ilçelerden de festivale katılan vatandaşlar oldu.

 

 

Mesire alanının dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleri süslerken, binlerce kişi ‘İzmir’in dağlarında çiçekler’ marşını coşku ile seslendirdi. ‘Hoşgelişler ola Mustafa Kemal Paşa’ parçası ile Kafkasyalı Asiler Dans Grubunun gösterisi davetlilerce ayakta alkışlandı. Erzurum Bar ekibinin yanı sıra Şenkayalı gençlerin halk oyunları gösterisi de alkış aldı.

 

 

Festivalin açılış konuşmasını Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, festivale destek ve olan düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. İlk festivalin, ilçe halkı için ayrı bir yeri olan Hüseyin Köycü tarafından düzenlendiğini hatırlatan Özcan, “ Köycü’nün ilçemize ve insanımıza katkılarını unutamayız” dedi.

 

 

Şenkaya Kaymakamı Abdullah Kurt da festivalde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

Festivale Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Çelik Berk, Rize Ardeşen Kaymakamı Ferhat Altay, Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün, Ardahan Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak, CHP Erzurum İl Başkanı Serhan Can Eş, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy,  Kocaeli Erzurumlular Dernekler Federasyonu (KEDFE) Başkanı Tekin Dursun ve ilçe kurum müdürleri, köy muhtarları, çok sayıda davetli ile gazeteciler katıldı.

 

 

Öte yandan Vali Vekili Mustafa Berk’e Şenkaya Kaymakamı Abdullah Kurt ve Belediye Başkanı Görbil Özcan tarafından plaket ve Bardız kilimi hediye edildi.

 

erzurumpost.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.