16 ilin valisi değişti: Dr. Naci Aktaş Uşak valisi oldu.

Resmi Gazete'de yayınlanan Vali Atama Kararnamesi ile 16 ilde vali değişikliği yapıldı. Erzurum'un yakından tanıdığı eski vali yardımcısı Naci Aktaş ise Uşak Valisi Oldu.

Gazete Güncel- Erzurum’da bulunduğu süre içerisinde kendisini sevdirmeyi başaran Vali Yardımcısı Naci Aktaş, Uşak valisi olarak atandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesi, 19 Eylül 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yer aldı. Bu kararnameyle birlikte Türkiye genelinde 16 ilin valisi değişti ve Uşak’a yeni vali olarak Naci Aktaş atandı.

Naci Aktaş’ın hayatı ve eğitim geçmişi

Naci Aktaş, 1977 yılında Trabzon’un Araklı ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini kendi memleketinde tamamladıktan sonra, 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Eğitimine devam eden Aktaş, 2007 yılında İngiltere’nin Exeter Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi ve Kamu Politikası alanında yüksek lisans yaptı. 2022 yılında ise Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalında doktora eğitimini tamamlayarak "Yönetim ve Organizasyon" alanında doktor unvanı aldı.

Kariyer yolu ve görevleri

Naci Aktaş, kamu hizmetine 2000 yılında Şekerbank T.A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. 2004 yılında 91. Dönem Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Aktaş’ın kariyerindeki önemli görevler şunlardır:

  • Ağaçören Kaymakamlığı
  • Karaçoban Kaymakamlığı
  • Erzurum Vali Yardımcılığı
  • İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü
  • Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü
  • Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı
  • Seferihisar Kaymakamlığı

25 Mayıs 2022 tarihinde Seferihisar Kaymakamı olarak görevine başlayan Aktaş, burada önemli projelere imza atmış ve yerel yönetimle halk arasında köprüler kurmayı başarmıştır. Şimdi ise Uşak’a vali olarak atanarak, bölgedeki idari yapı ve halkın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalara devam edecek.

Aile hayatı

Evli ve iki kız çocuğu babası olan Naci Aktaş, aile değerlerine önem veren bir birey olarak tanınıyor.

YENİ VALİ ATAMALARI VE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ

Kararname ile Hüdayar Mete Buhara, Erkan Kılıç, Yılmaz Doruk, Erol Karaömeroğlu, Türker Öksüz, Hüseyin Engin Sarıibrahim, Zülkif Dağlı, Yaşar Karadeniz, Alper Tanrısever, Cengiz Ünsal, Enver Ünlü ve Cevdet Atay "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirildi.

Vahdettin Özkan Manisa, Birol Ekici Şırnak, Turan Ergün Artvin, Aydın Baruş Gümüşhane, İbrahim Akın Konya, Önder Bakan Amasya, Ali Çalgan Çorum, Tülay Baydar Bilgihan Burdur, Mehmet Fatih Çiçekli Karaman, Abdullah Erin Isparta, Rahmi Doğan Sakarya, Uğur Turan Kırklareli, Ahmet Karakaya Bitlis, Murat Sefa Demiryürek Kırşehir, Abdulaziz Aydın Bolu ve Naci Aktaş Uşak valisi oldu.

Genel Haberleri

16 vali birden değişti! İçlerinde en çok o isim dikkat çekti...
Hem görüntüledi hem de tehdit etti: ‘MMA dövüşçüsüyüm, buraya Kore’yi yığarım’