Erzurum Güncel- Atatürk Üniversitesi, TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programında 6. oldu. 2019 yılı 1. Dönem TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı sonuçları açıklandı. Atatürk Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisinin destekleriyle toplam 8 TÜBİTAK 1001 projesi, kabul edildi.
İŞTE PROJESİ KABUL EDİLEN İSİMLER
Açıklanan sonuçlara göre; Ortadoğu Teknik Üniversitesi 20 proje ile birinci olurken, İstanbul Teknik Üniversitesi 15 proje ile ikinci, Hacettepe Üniversitesi 13 proje ile üçüncü, Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Koç Üniversitesi 12 proje ile dördüncü, İhsan Doğramacı Bilken Üniversitesi 11 proje ile beşinci, Atatürk Üniversitesi ise 8 proje ile altıncı oldu. Atatürk Üniversitesi yönetimi tarafından yapılan açıklamada, ‘‘Projesi kabul edilen öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılı çalışmalar dileriz’’ denildi. Projesi kabul edilen öğretim üğyeleri şunlar: Prof. Dr. Abdullah Menzek (KBAG), Prof. Dr. Zühal Güvenalp (KBAG), Dr. Öğr. Üyesi Lokman Cerrah (SOBAG), Prof. Dr. Yasin Bayır (SBAG), Doç. Dr. İsmail Solmuş (MAG), Prof. Dr. Sevgi Yılmaz (TOVAG), Prof. Dr. Üstün Şahin (TOVAG) ve Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Gül (TOVAG).
PROJENİN AMACI NEDİR?
TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programının amacı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeler desteklemektir. Proje süresi en fazla 36 aydır. Proje bütçesi; 2019 yılı için, Araştırma projeleri destek üst limiti (Burs dahil, Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ve Kurum hissesi hariç) yıllık bütçe sınırlaması olmaksızın 720.000 TL’dir. Ayrıca, makine-teçhizat taleplerinin toplam bütçe ile dengeli olması gözetilir. Altyapı oluşturmaya yönelik olan projeler desteklenmez. KKTC'de yerleşik üniversiteler, ilgili protokol kapsamında 1001 programına başvuru yapabiliyorlar. (Kaynak: Günebakış Gazetesi)