Aziziye'de yakalandılar: Vatandaşa yedireceklerdi

Aziziye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kesimhanelerde yaptıkları denetimlerde tonlarca tüberküloz hastalıklı et ele geçirdi. Yakalanmasaydı Erzurumlulara yedirilecekti.

Gazete Güncel- Aziziye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan kesimhanelerde denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda kesim öncesi ve sonrasında yapılan kontrollerde tespit edilen tüberküloz hastalıklı hayvanların etleri imha ediliyor.  Hastalık tespit edilen hayvanlar iş makineleri yardımı ile şehirden uzakta toprağa gömülüyor.

Erzurum Güncel- Konuya ilişkin kurumdan yapılan açıklamada, “Aziziye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak çalışma alanımızda bulunan kesimhanelerde, kesim öncesi ve sonrası muayeneler ile et parçalama işlemi yapılan yerlerde muayeneleri ve diğer resmî kontrolleri yapmak üzere, görevli resmî veteriner hekimlerimiz mesai mefhumu göstermeden hafta sonlarında da çalışmaya devam ediyorlar. Kesimhane de görev alan veteriner hekimlerimiz başta olmak üzere tüm duyarlı vatandaşlarımıza ve imha çalışmalarında bizlere destek olan Aziziye Belediyesi Başkanlığımıza teşekkür ederiz” denildi.

Nesrin DEMİR

Erzurum Haberleri

REKTÖR HACIMÜFTÜOĞLU’NDAN TÜMGENERAL ALTUĞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Vali Çiftçi: "Gaziler bize gurur dolu bir tarih emanet etti"