Başkan Yurdagül, yeni parti binasını tanıttı

Hacı Bekir tarafından 1912 yılında yaptırılan tarihi konağı satın aldıktan sonra aslına uygun şekilde restore eden MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, yapılan çalışmaların detaylarını basın mensupları ile paylaştı.

Gazete Güncel- Restorasyonun ardından Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı olarak hizmet vermeye başlayan tarihi yapıda basın mensupları ile bir araya gelen MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, “Binamız 700 metrekare alan üzerine 16 odadan oluşuyor. Binayı 16 Milyon TL’ye satın aldık, restorasyon çalışmaları için de 7 Milyon TL harcadık. Toplamda 23 milyon TL’ye mal ettiğimiz tarihi yapıda vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Binanın tarihi ve satın alma süreci

Öncelikle yapının geçmişi hakkında detaylar paylaşan Başkan Yurdagül, “Bulunduğumuz yer 1912 yılında Osmanlı döneminde inşa edilmiş. 1915 yılında aile Rus harbinden dolayı Sivas'a gitmek zorunda kalmış. Yaklaşık burası bir buçuk iki yıl boyunca Rus Komutanlığı olarak kullanılmış. Ruslar çekildikten sonra aile 1917 yılında geri dönerek burada yaşamını sürdürmüş. Ailenin en son anneleri rahmetli olunca çocukları buranın satılmasına karar vermiş. Ailenin vekâletleri Ferhat Mergan’da idi. Biz de bu süreçte kendileriyle iletişime geçerek binaya talip olduk” dedi.

Aile ile prensipte anlaştıktan sonra Pelit Meydanındaki eski il binası ile kadın kolları binasını sattıklarını anlatan Yurdagül, “Buranın alımından önce Genel Başkanımız ile görüşüp, geçmişi şanla şerefle dolu Milliyetçi Hareket Partisi’ne böyle bir konağın hizmet verebileceğini arz edip izin istedik. Video ve fotoğraflarını gören değerli büyüğümüz, tarihi yapının dadaşlar diyarı Erzurum'a çok güzel hizmetler getireceğini dile getirdi. Desteklerini de her zaman hissettiğimiz büyüğümüzden müsaade alarak Erzurum'a döndük ve aileyle ile sözleşme imzaladık Satın alındıktan sonra tapumuzu Genel Başkanımızın gönderdiği vekâletle Milliyetçi Hareket Partisi'nin sistemine kayıtlara geçirdik” ifadelerini kullandı.

Bina yıkılmak üzereydi

MHP İl Başkanı Yurdagül, tarihi binanın yıkılma ile karşı karşıya kaldığını satın aldıktan sonra gördüklerini belirterek, “Restorasyonu yaklaşık 5 ay sürdü. Ben şahsım mimar olarak mimarlığını da üstlendim. Binanın güçlendirme noktasında ileriye dönük herhangi bir olumsuz şeyle karşılaşmamak üzere bütün plan, projeleri A'dan Z'ye ince ayrıntısına kadar düşünülerek start verildi. Burada yaptığımız restorasyonlar aslına uygun bir şekilde günümüzde tarihi yaşatabileceğimiz ve insanların gerçekten içeriye girdiği zaman huzuru, refahın ve burada gerçekten merak konusu uyandıracak bölümlerden oluşturarak ciddi anlamda çalışmalara imza attık. Girişten başlayarak arka odalara, bahçeye ve bulunduğumuz toplantı salonuna kadar ince ayrıntısına kadar teferruatlı bir şekilde düşünerek, istişare ederek orijinalini bozmadan inşaat sürecini tamamladık” diye konuştu.   

Yapıdaki tescilli olan kısımlara hassasiyetle yaklaştıklarını dile getiren Yurdagül, “Burada anıtlarda tescilli olan yerler var. Rusların kullandığı dönemde ısıtma sistemi için yaptıkları bir Rus kazanı var. Küçük bir havuzumuz var. Hem sokağı hem içeriye bakan bir çeşmemiz var. Bunların hepsi anıtlardan tescilli olduğu için aslına uygun bir şekilde restorasyonunu yaparak bugün tekrardan günümüzde hayata geçirdik. Bu binanın Türkiye'de tek olduğunu arz etmek istiyorum. Biz yüz yıl daha yaşatılabilecek bir konak, Milliyetçi Hareket Partisi'ne değerli il yöneticilerimle birlikte bir eser bıraktık. Bu koltuklar gelip geçici biliyorsunuz. Bizden sonra gelen arkadaşlarımız bizlere bir Allah razı olsun dediği zaman bu kıymet bize bir ömür boyu yetecektir” dedi.

Resmi açılış yapılmadı

Resmi açılış için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşeceklerini anlatan Yurdagül, “  Önümüzdeki günlerde Genel Başkanımıza hem buranın canlı videosunu hem de resimlerini arz edeceğiz tapumuzla birlikte. Kendisinden buranın açılışıyla alakalı emir ve talimatlarını alacağız. İnşallah Genel Başkanımızı bu bölgede yapabileceği bir programda ağırlamak için orada kendisine taleplerimizi ileteceğiz” diye konuştu.

‘Canla başla hizmet ediyoruz’

Konuşmasının sonunda Milliyetçi Hareket Partisi’nin şehrin her sorununa parmak basma noktasında canıyla, başıyla mücadele etmiş bir parti olduğunu vurgulayan Yurdagül, “Şehrin sorunlarını Cumhur İttifakı ortağımız ile birlikte çözme noktasında birlikte çalışıyoruz. Bu memlekette vatan haini olmadığı sürece her bir kardeşimizin sıkıntısını çözmek bizim görevimizdir. Bu noktada da canımızla, başımızla değerli hemşerilerimizin emrinde olduğumuzu sizlerin aracılığıyla ifade etmek isterim. Bundan sonra da aktif bir şekilde yine tekrardan sahalarda bizleri göreceksiniz. Her türlü şehrin sorunlarına ciddi anlamda özen gösteren ve bu sorunların çözüm noktasında bir mücadele veren bir Milliyetçi Hareket Partisi göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanı Adem Yurdagül daha sonra tarihi binayı basın mensuplarına gezdirdi. Binanın bahçesinde bulunan çeşmeye Başbuğ Alparslan Türkeş ve Toplantı Salonuna ise Devlet Bahçeli isimleri verildi.

Ali Kaya/ Pusula

Erzurum Haberleri

REKTÖR HACIMÜFTÜOĞLU’NDAN TÜMGENERAL ALTUĞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Vali Çiftçi: "Gaziler bize gurur dolu bir tarih emanet etti"