Beklenen müzikal Erzurum'da

Patricia Resnick’in yazdığı ve iş dünyasında sabah 9 akşam 5 mesaisinde çalışan, kendilerini var edemeyen kadınların hikâyesinin anlatıldığı ‘Dokuz Beş’ müzikali 10 Ekim’de yapacağı prömiyer ile Erzurum seyircisi ile buluşmaya hazırlanıyor.

Gazete Güncel- Ekim ayının gelmesiyle birlikte perdelerini yeni sezona açan Erzurum Devlet Tiyatrosu,10 Ekim’de ‘Dokuz Beş’ adlı müzikal ile seyircisiyle bir araya gelecek. 1980 yapımı aynı adlı filmin sahne uyarlaması olan müzikalin müzikleri ve şarkı sözleri Dolly Parton tarafından bestelenmiş olup, kitabı filmin senaristi Patricia Resnick tarafından yazıldı.

Üç kadının var olma hikayesi…

Müzikal, filmle aynı hikâyeyi takip ederken 1970'lerde erkek egemen bir ofiste çalışan Violet, Judy ve Doralee’nin cinsiyetçi ve bencil patronları Hart'a karşı bir araya gelmeleri ve iş yerlerinde kontrolü ele almalarını konu alıyor. 2 perdeden oluşan müzikalin yönetmenliğini Volkan Sarıöz yaparken, çeviride Yağmur Topçu yer alıyor. ‘Dokuz Beş’ müzikali toplumsal cinsiyet eşitliği, iş yerinde taciz ve kadın dayanışması gibi temaları, komedi unsurlarıyla ele alırken toplumsal açıdan da güçlü bir mesajlar veriyor.

Kalabalık kadrosuyla da dikkat çeken müzikalin oyuncu kadrosunda ise;  Violet Özlem Sak, Hart Naim Hikmet Aksu, Judy Aslı Atmaca Gerdaneri, Doralee Belgin Alptekin, Roz Özlem Uslu, Joe Ahmet Buğrahan Yanık, Tinsworthy Tufan Emre Ünal, Margaret Yıldız Gözde Muratoğlu, Maria Kübra Özdemir, Josh Yusuf Can Gür, Dick Muhammed Yusuf Öztürk, Dolly Elif Siren, Dwayne Berkay Alkan, Doktor Berfin Çelik, Kathy Özge Üçdağ, Dedektif  Doğukan Karataş, Missy Gül Ece Kırali, Beb Yusuf Han Batı, Polis Haktan Cinemre yer alıyor.

10-12, 17-19 Ekim tarihleri arasında seyirci karşısına çıkacak olan oyun Erzurum’un ardından 23 Ekim’de Nevşehir’e gidecek.

Şeyma TAHİR/ Pusula

Kültür/Sanat//Mağazin Haberleri

Yasemin Öztürk'ten Kurtlar Vadisi'nin Polat'ı Necati Şaşmaz itirafı: 3 yıl aşk yaşadık
Kim Milyoner Olmak İster'de 1 milyonluk soru açıldı
Yavuz Bingöl genç aşkıyla evleniyor!
Tamer Karadağlı'nın 'Lale devri bitti' sözlerine Erdal Beşikçioğlu'ndan yanıt!
Feraye Tanyolaç Boğaz'ın yanı başında 11 bin TL'ye oturuyordu!