Çocuk yazarlar okurlarıyla buluştu

Güneşli çocuk yazarlar okurlarıyla bir araya geldi. MNG alış veriş merkezinde gerçekleşen etkinliğde 160 çocuk yazar kitaplarını okurları için imzaladı.

Gazete Güncel- Erzurum MNG AVM’de 160 çocuk yazar imza etkinliğinde okuyucularıyla buluştu. Yazarlar kendilerine ayrılan masalarda kitaplarını imzaladı. Projenin mimari Özel Güneş Koleji Çocuk Akademisi ve Yazarlık dersi öğretmeni Taner Özdemir yaklaşık 5 yıl önce başlatılan yazarlık eğitimiyle şimdiye kadar 250’in üzerinde çocuğun yazarlığa adım attığını ifade etti.

Velilerden de tam not aldılar

Taner Özdemir, Çocuk Akademisi ve Yazarlık dersiyle çocuklarımızın akademik bilgilerinin yanında okuduklarını anlama, ifade etme ve yazıya dökme becerilerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Proje kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan ISBN numaralarıyla kitap sahibi olan çocuk yazarların aileleri de bu güzel günde onların yanında oldu. Teknolojinin hayatımıza yön verdiği bir dönemde çocuklarının kitapla buluşması ve kitaba adlarını yazmalarını sağlayan çocuk yazarlar projesi velilerden de tam not aldı.

Yüzlerce öğrenci yazarlığa adım attı

Çocuk Akademisi ve Yazarlık dersi öğretmeni Taner Özdemir önümüzdeki yıllarda da projenin süreceğini ve Erzurum’a çocuk yazar kazandırmaya devam edeceklerini söyledi. Özel Güneş Koleji Eğitim Koordinatörü ve projenin mimarlarından Kemal Tunç çocuk yazarlar projesiyle şimdiye kadar yüzlerce güneşli öğrencinin yazarlığa adım attığını ve kendi kitaplarını çıkardıklarını da dile getirdi. Bu gün yaptığımız imza günüyle de bunu tüm şehre duyurdukları ve dolayısıyla haklı bir gurur yaşadıklarını söyledi.

Tunç, bu vesileyle Çocuk Akademisi ve Yazarlık dersi öğretmenimiz Taner Özdemir hocamıza da teşekkür ederek sözlerini bizler akademik alanda olduğu gibi sosyal ve kültürel alanda da öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin yanındayız diyerek tamamladı. İmza gününe gelen velilerden Esra Topuz, günlerden beri kızı yazar Beril Topuz’un heyecanla bu imza günü etkinliğini beklediğini ve son gün ise heyecandan gece yatmaktan zorladığını dile getirdi. Böyle güzel bir etkinlik ve projede kızının yer almasının ise ayrıca kendisini mutlu ettiğini, gerek Özel Güneş Kolejinin gerekse öğretmenimiz Taner Özdemir’in çok büyük bir işi başarıyla tamamladıklarını söyleyen Esra Topuz, diğer yazar çocuklarla bol bol resim çekmeyi de ihmal etmediğini söyledi. İmza etkinliğine katılan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Elif Tunç, çocukların yüzlerinde ki mutluluğu görmek bile her şeye değer, iyi ki buradayım, iyi ki böyle bir etkinlik yapılmış, iyi ki böyle bir ders konulmuş diye memnuniyeti ifade etti.

Özlem İpek/ Pusula

Erzurum Haberleri

REKTÖR HACIMÜFTÜOĞLU’NDAN TÜMGENERAL ALTUĞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Vali Çiftçi: "Gaziler bize gurur dolu bir tarih emanet etti"