Dadaş siftah yaptı. 2- 1

Erzurumspor FK’nin haftalardır süren deplasmanda 3 puan hasreti Iğdır’da son buldu. Mavi-beyazlılara 3 puan getiren goller 35’de Crociata, 85’inci dakikada Mamba’dan geldi.

Gazete Güncel- 34.dakikada gole giden Eren’in durduran Burak Altıparmak’ın kırmızı kart görmesi sebebiyle 10 kişi oynamak zorunda kalan ev sahibi Iğdır’ın tek sayısını 90 artı 1’de Hasan Hatioğlu  kaydetti

Oynadığı 3 deplasman maçından da puan alamayan Erzurumspor FK, dış saha galibiyetine 4’ncü haftada Iğdır’da kavuştu. İlk yarısı golsüz sona eren maçta goller ikinci yarıda geldi. Yasin Kol’un yönettiği maçta Erzurum’a 3 puanı getiren goller 65’de Crociata ve 85’de Mamba’dan gelirken, ev sahibinin tek golünü 90 artı 1’de Hasan Hatipoğlu kaydetti. Erzurum’dan Mustafa Yumlu, Furkan, Corciata, Roshi’nin sarı kart gördüğü karşılaşmada 34.dakikada gole giden Eren’i durduran Burak Altıparmak kırmızı kart görerek takımını 1 kişi eksik bıraktı. Son 2 maçını kaybeden Iğdır ekibi, bu maçta da mağlup olarak puan cetvelinde bir anda alta indi.İç sahada aldığı galibiyetler ile 9 olan puanını 12 yapan Dadaşlar, puan cetvelinin üst sıralarına yerleşti.

Furkan, Guram onbirde başladı

Erzurumspor FK teknik direktörü Hakan Kutlu, Alagöz Holding Iğdır FK maçına, geçen hafta evinde oynadığı ve 2-0 galip geldiği Esenler Erokspor maçının onbirinde 2 değişiklik yaparak oyuna başladı. Tasev ve Celal Hanalp’i kulübeye çeken Kutlu, yerlerine geçen haftanın yıldız ismi, sonradan oyuna dahil olan ve asistiyle maçı koparan Furkan Özhan ile Gürcü Guram’ı onbire aldı. Ancak ilk onbirde sahaya çıkan her 2 oyuncu da maçın 58’nci dakikasında oyundan alındı, uyerlerine Streil Mamba ile Celal Hanalp oyuna girdiler. Ataberk Dadakdeniz’i Erok maçında olduğu gibi Iğdır maçında da  onbirde oyuna dahil eden, Göktuğ Bakırbaş’ı yedek oturtan  Kutlu, Tuzlaspor’dan transfer edilen Streli Mamba’yı kulübede tuttu.

Crociata ve Mamba’dan siftah

Erzurumspor FK’ya 3 puanı kazandıran goller yabancı oyuncu imzalı. Mavi-beyazlılar, transfer döneminde transfer edilen iki yeni yabancı oyuncusu ile galibiyete ulaşırken, gerek Crociata ve gerekse Mamba, attıkları gollerle siftah da yapmış oldular. 2.yarıda Furkan’ın yerine oyuna giren Mamba, Eren’in ara pasında düzgün bir vuruşla kalecinin yanından topu ağlara gönderirken, ne denli usta bir golcü olduğunu da göstermiş oldu. Geçtiğimiz sezonların en çok sarı kart gören oyuncularından kaptan Mustafa Yumlu da bu sezon ilk sarı kartını 7’nci haftada Iğdır’da gördü. 4’ncü sarı kartını görmesi halinde bir sonraki Bolu maçında oynamama durumu olan 3 sarı kartlı Orhan Ovacıklı’nın bu maçta kart görmemek için özellikle ikili mücadelelerde son derece dikkatli olması gözden kaçmadı.

Vedat Refayeli-Pusula Gazetesi

Spor Haberleri

Tortumspor son düzlükte
Hakan Kutlu: 'Ayaklarımızı yere sağlam basmamız gerekiyor'
Bodrum FK’nın derdi eksikler
Başkan Sekmen zorlu deplasmana yolcu etti
Erzurumspor FK: Göktuğ çabuk atlattı!