Erzurum, 2025 yılı "Avrupa Kış Sporları Başkenti" seçildi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentin 2025 yılı "Avrupa Kış Sporları Başkenti" seçildiği bildirdi.

Gazete Güncel- Erzurum, 2025 yılı için "Avrupa Kış Sporları Başkenti" unvanını kazandı. Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (ACES Europe) tarafından verilen bu prestijli unvan, Erzurum'un spor alanındaki başarılarının uluslararası düzeyde tescillendiğini gösterdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ACES Europe Kurucu Başkanı Gian Francesco Lupatelli, Genel Sekreter Hugo Alonso, Bulgaristan delegesi Damyan Dikav, ACES Türkiye Genel Sekreteri ve Asya kıtası delegesi Adem Sever, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret ederek bu önemli gelişmeyi paylaştı. Ziyarete, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur ve Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal katıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentin spor alanında elde ettiği bu büyük başarının önemine vurgu yaptı. Sekmen, "Erzurum, sadece tarihi ve kültürel zenginlikleriyle değil, aynı zamanda sporun her branşında sunduğu olanaklarla da bir cazibe merkezi haline gelmiştir. 2025 yılı için Avrupa Kış Sporları Başkenti seçilmemiz, bu potansiyelin uluslararası düzeyde tescillenmesidir" dedi.

Sekmen ayrıca, Doğu Anadolu Bölgesi'nin 2024 Avrupa Spor Bölgesi unvanını kazanmasının, bölgenin sporla nasıl kalkındığını ve geliştiğini gösterdiğini belirtti. "Aralık ayında Avrupa Parlamentosu'nda gerçekleştirilecek olan ACES ödül töreninde, şehrimizi temsil ederek 'Avrupa Kış Sporları Başkenti' ödülümüzü alacağız. Erzurum'u sporun başkenti olarak daha da ileriye taşımak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ayşe Nur ERDOĞDU/ Sabah

Erzurum Haberleri

REKTÖR HACIMÜFTÜOĞLU’NDAN TÜMGENERAL ALTUĞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Vali Çiftçi: "Gaziler bize gurur dolu bir tarih emanet etti"