Erzurum tam gaz 2025'e hazırlanıyor

AK Parti Erzurum heyeti ve Vali Mustafa Çiftçi, 2025 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Erzurum Turizm Başkenti Programları kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı.

Gazete Güncel- Erzurum, Özbekistan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 4. Turizm Bakanları Toplantısında ‘EİT 2025 Yılı Turizm Başkenti’ seçilmişti. Hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Mehmet Emin Öz, Abdurrahim Fırat, İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen EİT Turizm Başkenti Koordinatörü Muharrem Çığlık ile birlikte, şehrin uluslararası turizmde hak ettiği yeri alması için önemli projeleri masaya yatırdı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen toplantı Erzurum’un turizm potansiyelini en üst düzeye çıkarmak ve dünya çapında tanınırlığını artırmak amacıyla atılan stratejik adımları temsil ediyor. Bu kapsamda Erzurum’un tanıtımı ve kültürel anlamında önemli etken olacak organizasyonun, alt yapısı ve organizasyonda yapılması gerekenler hakkında istişarelerde bulunuldu.

AK Partili vekiller konuya ilişkin olarak, “Erzurum’un uluslararası arenada daha fazla tanınmasını sağlayacak projeler üzerinde durduk. Erzurum’un sahip olduğu turizm potansiyelini en üst seviyeye taşıma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Hedefimiz, şehrimizi global bir turizm merkezi haline getirmek” ifadelerine yer verdiler.

Nesrin DEMİR/ Pusula

Erzurum Haberleri