Erzurum'da 11 arıcıya kovan desteği

Erzurum'da yürütülen "Erzurum Yaylaları Organik Balına Kavuşuyor" projesi kapsamında arıcılara 121 kovan ve arıcılıkta kullanılan malzeme dağıtıldı.

Gazete Güncel- Organik bal üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan proje, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından destekleniyor. Bu kapsamda  Erzurum İl Tarım Orman Müdürlüğü 11 arıcıya 121 adet arısız kovan dağıttı. Kovan dağıtım programına Tarım ve Orman İl Müdürü Alparslan Kenger, arıcılar ve misafirler katıldı. 

Erzurum balını Türkiye’de tanıtmak istediklerini vurgulayan Tarım ve Orman İl Müdürü Alparslan Kenger, Kenger, "Organik tarım kapsamında yaptığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle 11 arıcımıza ekipmanlarıyla beraber arısız kovanlarımızı teslim ettik. 11'er tane kovan ve maske körük ve fırça dağıtımı yaptık ve Çat,Yakutiye, Narman, Palandöken ilçelerinde faaliyet gösteren arıcılarımıza teslim ettik. Arıcılarımıza hayırlı uğurlu olsun. Şehrimizde organik arıcılığı tanıtmak ve geliştirmek istiyoruz. Erzurum'un yüksek rakımı ve zengin bitki florasından faydalanan arılarımızla ürettiğimiz ballarımızı Türkiye’de satmak ve varlığını duyurmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ali Kaya/ Pusula

Erzurum Haberleri

REKTÖR HACIMÜFTÜOĞLU’NDAN TÜMGENERAL ALTUĞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Vali Çiftçi: "Gaziler bize gurur dolu bir tarih emanet etti"