Erzurum'da açıkta kalan öğrenci yok!

Erzurum’da, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı 21 bin kapasiteli öğrenci yurtlarında doluluk oranı yüzde 87,6 oldu. Merkezde 2 bin 175 boş kontenjanın bulunduğu Erzurum’da, bu yıl boşta kalan öğrenci olmadı.

Gazete Güncel- Erzurum’da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda doluluk oranının yüzde 87,6 olduğu belirtildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü verilerine göre, il merkezinde 7’si kız 4’ü erkek olmak üzere 11, ilçelerde de 7 yurt bulunuyor.   Erzurum,  20 bin 866 öğrenci kapasitesiyle toplam 18 öğrenci yurduna sahip.

İl merkezinde 18 bin 474 kişi kapasiteli yurtlarda, kayıtlı öğrenci sayısı 16 bin 299 olarak belirlendi. Merkezdeki yurtlarda 2 bin 175 boş kontenjan bulunuyor. İlçelerde ise toplam 2 bin 392 öğrenci kapasiteli yurtlarda bin 980 öğrenci barınacak. İlçe yurtlarında da 412 boş kontenjan bulunuyor. İl genelinde toplamda 18 bin 279 öğrenci yurtlara yerleşirken doluluk oranı yüzde 87,6’ya ulaştı.

Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi ile yüz bine yakın öğrencinin bulunduğu Erzurum'da, eğitim için gelecek öğrencilere geniş yurt imkânları sağlanıyor. Son yıllarda GSB bünyesinde sayısı artırılan yurtlarda, öğrenciler için kütüphane, etkinlikler, etüt salonları, kurs çalışmaları gibi yurt olanakları bulunuyor.  

Yurt sorunu yok

Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, yurtlardaki bakım onarım çalışmalarının da tamamlandığını söyleyerek, “Yaz boyunca, nöbetçi yurtlarımızın haricindeki yurtlarımızda bakım, onarım çalışmalarımızı tamamladık. Asansör, boya badana, ıslak zemin onarımı gibi tüm çalışmalarımız bitti. Nöbetçi yurtlarımızın da bakımlarını tamamladık. Yurt müracaatlarımız bitti. 21 bin öğrencimize hizmet edecek şekilde hazırlıklarımızı tamamladık. Erzurum merkezimizdeki yurtlarımızda şu anda öğrencilerimizi barındırmak için herhangi bir yurt sorunumuz yok” dedi.

Yurtlarda yedek sorununun yaşanmadığını dile getiren Çakmur, “Yurt oranlarımızda, her ilin kendi içindeki üniversitelerle doğru orantılı şekilde artma ve azalma olabiliyor. Geçmiş zamanlarda Erzurum merkezde yedek sorunu yaşanmaktaydı, yerleşemeyen öğrencilerimiz vardı. Kiralık ev aramak zorunda kalınıyordu. Yeni konseptle birlikte yurt oranlarının artışı ve karşılama oranları yüzde yüz kapasite ile çalışıyor. Yedek sorunu yaşanmamaktadır” diye konuştu.

Ali Kaya/ Pusula

Erzurum Haberleri

REKTÖR HACIMÜFTÜOĞLU’NDAN TÜMGENERAL ALTUĞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Vali Çiftçi: "Gaziler bize gurur dolu bir tarih emanet etti"