Erzurum'da Atlı Ciritte şampiyonluk kızıştı

Erzurum’da Mahalli Lig Atlı Cirit İl Birinciliğinde yapılan cirit müsabakaları sırasında sporculardan biri attan düştü. Ezilmekten şans eseri kurtulan ciritçiye 112 acil servis ekipleri müdahale etti.

Gazete Güncel- Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Geleneksel Atlı Sporlar Federasyonu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Mahalli Lig Atlı Cirit Müsabakaları kıran kırana geçerken, bir sporcu attan düşerek zor anlar yaşadı.

Emrullah Yiğit Çakır Cirit Sahasında yapılan cirit müsabakaları sırasında sporculardan biri attan düştü. Atın ayakları altında ezilmekten mucize eseri kurtulan sporcu izleyenlere büyük korku yaşattı.

112 Acil servis ekipleri müdahale etti

Emrullah Yiğit Çakır Cirit sahasında oynanan Mahalli Lig maçında Uzmanlar Atlı Spor Kulübü ile Aşkale Atlı Spor Kulübü karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadele sırasında atı tökezleyen Uzmanlar ASK sporcusu bir anda kendini yerde buldu.

Başını kollarının arasına alarak kendini korumaya çalışan sporcunun adeta üzerinden at geçti. Atın ayakları altında ezilmekten mucize eseri kurtulan sporcu kısa süreli şok yaşadı. Yaşanan talihsiz olaya 112 Acil Servis ekipleri anında müdahale etti.

Yürekler ağza geldi

112 Acil Servis görevlilerinin müdahale ettiği sporcu yara almazken, izleyenlerin yürekleri ağza geldi. Atlı ciritte yaşanan kazada sporcu ve atına bir şey olmaması yüreklere su serpti.

Bir diğer kaza da Erzurum Atlı Spor Kulübü ile Aşkale AKS arasında oynanan müsabakada meydana geldi. Alay önünde cirit atan sporcu dönüş sırasında atıyla birlikte yere düştü. At ve sporcunun yaralanmadığı o anlar objektiflere böyle yansıdı.

Mahalli Ligde şampiyonluk yarışı kızışırken, ciritçilerin yaşadığı şanssız enstantaneler için sporseverler, “Düşe kalka cirit” yorumunu yaptı. Talihsiz kazaların ardından sporculara ve atlara şans eseri bir şey olmaması karşısında sporseverler derin bir ‘Oh’ çekti.

Mahalli Lig atlı cirit il birinciliği müsabakalarına Kurban Bayramı dönüşü devam edilecek.

Nurullah PALA-PUSULA Gazetesi

Fotoğraflar: Onur SAĞSÖZ

Spor Haberleri

Sergen Yalçın'ın yeni adresini duyurdular!
Tortumspor son düzlükte
Hakan Kutlu: 'Ayaklarımızı yere sağlam basmamız gerekiyor'
Bodrum FK’nın derdi eksikler