Erzurum'da başkanlara Siyasi şantaj yok!

Halktan altıkları oyla seçilen 3 başkan Ak Partiye katıldı. Gazeteci Onur Sağsöz, herkesin merak ettiği soruyu AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu'na sordu..

Gazete Güncel- İşte o yazı...

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’nu aradım, sordum.

İddia odur ki, HorasanKöprüköy ve Aziziye Belediye Başkanlarına siyasi şantaj yapmış ve bu yolla partinize geçmelerini sağlamışsınız… Daha cümlemi tamamlamamıştım ki, “Zinhar mümkün değil” dedi.

Aynen şunları söyledi.

“Onur Bey yemin mi edeyim? Böyle bir şey söz konusu dahi olamaz. Bu nezakete, insanlığa, siyasi ve sosyal ahlaka sığmaz. Tehdit, şantaj asla söz konusu değil. Kimse bunun önünde, arkasında, yanında yöresinde bir şey aramasın. Aylarca görüşme, konuşma falan da yok…”

Nasıl oldu peki? Üç belediye başkanı durup dururken mi AK Parti’ye geçti? Hadi, Horasan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir daha önce partisinden istifa etmişti. Köprüköy Belediye Başkanı Nevzat Karasu da dünden hazırdı!

Ya Aziziye?

“Toplumsal bir beklenti, bir hava vardı. Kendisiyle ben görüşmek istedim ve Emrullah Akpunar’ı aradım. Oturduk, düşüncelerimi söyledim. Aziziye için hizmet ediyoruz. Biz bir arada olursak daha iyi olur, daha güçlü oluruz dedim. Kendisi de ‘düşüneyim’ dedi, beraber ortak karar verdik. O da sağ olsun tamam dedi. Hepsi bu kadar…”

Evet, Küçükoğlu bu cümlelerle ‘siyasi şantaj’ iddialarına cevap verdi. Nihayetinde üç belediye başkanı da AK Parti’ye geçti.

Halk, bu üç ismi partilerinden aday oldukları için, AK Parti’ye oy vermemek için tercih etti. Seçmenlerinin sayesinde koltuğu kapan bu üç isim, halkın iradesini hiçe saydı.

Yarın seçim olsa bırakın aynı oyu almayı AK Parti’den aday gösterilmeleri bile ‘tartışılır olacak’ beyefendiler, şimdilik günü kurtardı. Siyasi ahlak işte, ara ki bulasın.

İşin en hazin tarafı da Emrullah Akpunar’ın beylik lafları oldu.

"Bugünkü iktidarın gücüne karşı kaç kişi çıkar? Vallahi bir Emrullah Akpunar çıkar. Kesinlikle olmaz. Millet, beni bu partiden seçmiş bu partiden geldim, bu partiden giderim..."

Gördük.

Hele bir de “Ben 14 bin oy aldım, 100 bin sevenim var. Biz hareketimizin ismini ‘kimsesizler’ koymuşuz” demedi mi? Dilin kemiği yok. Akpunar şimdi o kimsesizlerin yüzüne nasıl bakacak çok merak ediyorum.

Yahu hadi baskı altındasın, çık aslanlar gibi “Bunların iğrenç siyaseti yüzünden size hizmet getiremiyorum. Kaynaklarımı kestiler, çalışanların maaşlarını ödeyemiyorum” de, belediye başkanlığından istifa et!

İşte o zaman efsane olurdun. Sinesine döndüğün o kimsesizler, seni Büyükşehir’e, Meclis’e taşırdı.

Ama şimdi? Devraldığınız enkaz altında kaldınız. Şimdi hizmet edeceğinizi mi sanıyorsunuz?

Bundan sonra yapacağınız hiçbir hizmet, şu yaptığınızı temizlemeye yetmeyecek.

www.erzurumajans.com

Belediyeler Haberleri

İhaleleriyle gündem olan Şahinbey Belediyesi fenomen ismi getirip reklamını yaptırdı!