Erzurum’da gölet kapaklarının aniden açılması sele yol açtı

Erzurum’un Uzundere ilçesinde, sağanak yağmur ve sel nedeniyle tıkanan sulama göleti gider kapaklarının bir anda açılması, ilçede sele neden oldu. Uzundere Deresi taşarak bahçelere ve dere kenarındaki yola büyük zarar verdi.

Gazete Güncel- Erzurum'un Uzundere ilçesinde bugün meydana gelen sağanak yağmur, ciddi bir sel felaketine neden oldu. Yoğun yağışın etkisiyle sulama göletinin tıkanan gider kapaklarının aniden açılması, Uzundere Deresi'nin taşmasına yol açtı. Taşan dere, bahçelere ve dere kenarındaki yollara büyük zarar verdi. Yetkililer, dere taşkınlarının ilçe merkezine ulaşarak daha büyük hasara yol açmasından endişe ederken, ilçe halkına da dikkatli olmaları ve sel riskine karşı gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılarda bulundu. Selin etkisiyle bazı elektrik direklerinin yıkıldığı ve elektrik kesintilerine neden olduğu bildirildi.

Doğal afetin ardından yetkililer, su seviyesini kontrol altına almak ve hasar gören alanları onarmak için hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. Uzundere halkı ise selin oluşturduğu tahribatın bir an önce giderilmesini bekliyor.

Atlar derede mahsur kaldı

Pasinler ilçesine bağlı Büyükdere ve Pelitli mahallelerinde de sağanak sonrası sel yaşandı. Derenin taşması sonucu araziler sular altında kalırken, dere içerisinde bulunan 2 at da mahsur kaldı. Vatandaşların büyük korku yaşadığı selde, bazı mahallelerle olan ulaşım ağı kesildi.

Ayşe Nur ERDOĞDU/ Sabah

Erzurum Haberleri

REKTÖR HACIMÜFTÜOĞLU’NDAN TÜMGENERAL ALTUĞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Vali Çiftçi: "Gaziler bize gurur dolu bir tarih emanet etti"