Erzurum'da Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı

Suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından dün ikindi namazının ardından Yakutiye Kent Meydanı'ndaki Lala Paşa Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gazete Güncel- İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Erzurum'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Erzurum'da, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Yakutiye Kent Meydanı'ndaki Lala Paşa Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası toplanan vatandaşlar, Heniyye için dualar etti ve İsrail'e karşı sloganlar attı. Tekbirlerle yankılanan meydanda, platform adına yapılan basın açıklamasını Mustafa Karataş okudu.

Mustafa Karataş, Heniyye'nin Filistin davasına olan bağlılığını ve şehadetini vurgulayarak, "İsmail Heniyye, Özgür Kudüs aşkını şehadetiyle ispat eden Filistin'deki binlerce mücahitten biriydi. Onlar, mücadele ruhunu diri tutan, davalarını direnişe dönüştüren, nesillere ve çağlara güzel bir örnek bırakan önderlerdir. Hakk'a yürüyen bu yiğidimizin davasının hak olduğuna inanıyoruz ve onun yasını tutarken şehadetine tanıklık ediyor, Rabb'imizden şehadetini kabul etmesini niyaz ediyoruz" dedi.

Karataş, dünyadaki zulümlerin son bulması ve adaletin yerini bulması için çağrıda bulunarak, "40 bin mazlumun kanı, 100 bin gazinin acısı dünyanın merhametine ve insanlığın uyanışına vesile olsun. Gazze kasabı Netanyahu'yu alkışlayan katil ABD Orta Doğu'dan gitmedikçe dünya güvende olmayacak" şeklinde konuştu.

Ayşe Nur ERDOĞDU/ Sabah

Erzurum Haberleri

Aziziye'ye “Semt Pazarı ve Otopark”
Erzurumlu Çelik şehit babasının mezarına gitmek istiyor