Erzurum'da İlk ifadelerinde bülbül gibi öttü, serbest kaldılar

Erzurum polisi, FETÖ'nün öğrenci yapılanması içerisinde yer alan sözde Bölge Talebe Mesulü (BTM) ekibini çökertti. Aralarında bir komiserin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Gazete Güncel- Eş zamanlı yapılan baskınlarda aralarında biri komiser, iki doktor, bir öğretmen ile bir muhasebeci gözaltına alındı.

Şüphelilerin örgütün öğrenci yapılanması içerisinde sözde Bölge Talebe Mesulü (BTM) olarak görev yaptıkları ayrıca kod adı kullanarak örgütün güncel yapılanması içinde faaliyet yürüttükleri belirlendi.

Gözaltındaki R. Ş. (Aktif Komiser),A. B. E. (Aktif Doktor),M. Y. (Muhasebeci),E. A. (Aktif Öğretmen) ve A.S.D. (Aktif Doktor) emniyetteki ilk ifadelerinde etkin pişmanlık yasasından yararlanarak serbest kalırken, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Şahıslar 15-21-22.10.2024 tarihlerinde yakalanarak gözaltına alınmış, şüpheli şahıslar etkin pişmanlık yasasından faydalanarak ifade vermiş, tamamlanan işlemleri akabinde çıkartılmış oldukları adli makamlarca 4 şahıs Adli Kontrol Kararıyla serbest bırakılmış, 1 şahıs ise Emniyetten serbest bırakılmıştır. Tüm terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denildi. Erzurum AJANS

Erzurum Haberleri

Oral'dan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
TEKNOFEST başarısını Rektör Hacımüftüoğlu ile paylaştı